Wij spraken Alexander Wang over zijn nieuwe innovatie collectie van UNIQLO

Weer een hoop items voor op je wishlist!

De Japanse kledingretrailer UNIQLO is voor de tweede keer een samenwerking aangegaan met niemand minder dan Alexander Wang. De lente/zomer collectie is nu verkrijgbaar in Nederland en staat in het teken van comfy, innovatie en een beter leven. Reden genoeg voor ons om met Mr. Wang himself bij te kletsen.

Speciale stof

De nieuwe collectie is het hele jaar draagbaar en vooral ontzettend comfy. Door de AIRism-stof voelt het als een “tweede huid”. In de winter houdt het warmte vast en tijdens de warme zomerdagen zou het juist verkoelend werken. De collectie bevat hemdjes, slips, bh’s, body’s, leggings en shirts. Alles wat je nodig heb om comfortabel de dag door te komen. Wij spraken met de ontwerper en vroegen hem het hemd van het lijf.

Dit is je tweede samenwerking met UNIQLO. Waarom ben je teruggekomen?

“We hebben in 2008 voor het eerst samengewerkt met UNIQLO voor een capsulecollectie en ik heb sindsdien contact gehouden met Mr. Yanai. Hij heeft altijd het merk gesteund en me gezegd om opnieuw contact te zoeken wanneer ik een nieuw idee heb. Om binnenkleding en de technologie van de UNIQLO-stof te combineren, voelde als de perfecte gelegenheid om een ​​nieuwe samenwerking te starten.”

Waarom zijn jij en UNIQLO de perfecte match?

“Er is een wederzijds begrip van niet alleen esthetiek, maar ook van elkaars werkethiek. Het was deze keer gemakkelijker om samen te komen om een ​​soortgelijk doel te bereiken. At the end of the day, ons merk en UNIQLO LifeWear hebben allebei dezelfde filosofie: wij geloven volledig in een innovatief en functioneel ontwerp dat zowel een stijl als een bedoeling creëert.”

Wat was je inspiratie voor de AIRism-collectie?

“We zijn begonnen met nadenken over stof-technologie – hoe kunnen we de functionaliteit van de AIRism-stof gebruiken en toepassen in het dagelijkse gebruik? Innovatie is altijd een richtlijn geweest voor ons ontwerp en proces en functionaliteit dient als een enorm belang voor de manier waarop ik en onze klanten zich kleden. Daardoor, de invloed van innovatie, technologie en functionaliteit, is de AIRism-collectie ontstaan.”

Wat maakt deze samenwerking zo bijzonder?

“Naast de technologie van AIRism, is onze collectie gecentreerd rond het idee van innerwear als bovenkleding – in feite functionele items dragen die je koel houden tijdens de hete zomerdagen, terwijl het er ook geweldig uitziet.”

Waarom is het belangrijk dat je innovatie, technologie en functionaliteit combineert in mode?

“Innovatie in stoffen en design staat centraal in mijn ontwerpteam en hun creativiteit. Functionaliteit dient een enorm doel in de manier waarop ik en onze klanten zich kleden. Mode moet een doel hebben, zodat zowel innovatie als functionaliteit hand in hand gaan. AIRism is een geweldig voorbeeld hiervan.”

Wat is jouw favoriete item uit de collectie?

“Mijn persoonlijke favorieten zijn de AIRism bike short en crop top.

Waarom zou iedereen een item van AIRism-materiaal moeten hebben? Wat maakt het zo speciaal?

“AIRism houdt je koel tijdens warme zomerdagen en is comfortabel, het hele jaar door.”

Kunnen we in de toekomst meer betaalbare samenwerkingen verwachten?

“We staan ​​er zeker voor open, omdat we bij Alexander Wang altijd op zoek zijn naar nieuwe innovatie gebieden.”

Laatste nieuws