De grote fout die bijna iedereen maakt met zonnebrandcrème

Oeps...

Smeren, smeren en nog eens smeren: met deze temperaturen is het o zo belangrijk om je body te voorzien van de nodige beschermende zonnebrandcrème. Maar ondanks dat velen elke ochtend braaf hun lichaam voorzien van wat sun cream, is er toch iets wat nog steeds fout gaat.

Hoeveelheid

Om jezelf echt goed te beschermen tegen de zon is het namelijk ook belangrijk hoeveel zonnebrandcrème je op je lichaam smeert. Want waar we vaak gehaast snel even wat opsmeren, vergissen we ons in de daadwerkelijke hoeveelheid.

SPF

Maar hoeveel moet je dan wel opsmeren? Wel, voor een goede bescherming van de huid dien je per vierkante centimeter een laagje van twee milligram aan te brengen. En dat terwijl de meesten gemiddeld slechts 0,8 milligram gebruiken. Ai!

Daarnaast zouden we volgens onderzoekers vaak een te lage SPF gebruiken. "In theorie zou SPF 15 genoeg zijn, maar in de echte wereld is dit bij de meesten vaak veel te weinig." Gebruik dus altijd de juiste factor en smeer je goed in. En ja, ook met een goede laag zonnebrandcrème en een hoge factor word je mooi bruin.

Benieuwd welke zonverzorging het beste is voor jouw huid? Klik HIER.

Bron: Metro UK Beeld:

Laatste nieuws