Ruby Rose voor G-Star Raw: ‘Ik wil mensen, jong en oud, empoweren’

“Ik ben lang niet zo gelukkig geweest.”

Lees ook

Ruby Rose (33) speelt de hoofdrol in de nieuwste G-Star Raw-campagne. Ze beleeft haar beste jaar ooit, vertelt ze exclusief aan Grazia. "Ik ben lang niet zo gelukkig geweest."

Buitenbeentje

Ze heeft stuk voor stuk sterke rollen op haar naam heeft staan. Niet slecht, voor iemand die tot haar zeventiende werd gepest omdat ze ‘anders’ was. “Mij werd geléérd dat ik anders was. Hoe ik me kleedde, veel vintage, waar ik naar luisterde, geen Britney Spears, maar Metallica, mijn thuissituatie – het was allemaal anders dan bij mijn klasgenoten. Ik begreep niet waarom ik juist anders moest zijn en heb geprobeerd me aan te passen, maar daarmee maakte ik mezelf alleen maar minder populair, omdat ik duidelijk mezelf niet was.”

Op haar zeventiende, en van die school af, leerde ze een belangrijke les: “Ik realiseerde me dat alles wat mij anders maakte er juist voor zorgde dat ik uniek was. Pas na school realiseerde ik me dat die afgelopen tijd meer een oefening was voor het echte leven. Ik moest me minder aantrekken van wat anderen van me vinden. Als je van jezelf houdt, gaan anderen vanzelf ook van jou houden.”

Perfect match

Precies daarom zijn G-Star Raw en Ruby ook zo’n goede match. In de lente-zomercampagne worden juist degenen die anders zijn geëerd met de slogan ‘It’s you, own it’. Kleding kan een belangrijke rol spelen in ‘je anders voelen', zo weet ze uit eigen ervaring. “Het is een afspiegeling van wie je bent, maar vooral ook van hoe je je voelt.”

“Ik wil mijn platform gebruiken om mensen, jong en oud, te empoweren. Ik wil laten zien dat het oké is om te zijn wie je bent. Je bent namelijk de enige die zo kan zijn. Durf anders te zijn.”

Tekst: Sigrid Stamkot Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook