Van déze vier beautytrends krijg je een heerlijk zomergevoel

Wauw!

Lees ook

Ja, het is nog geen zomer, maar dat willen we nog even niet weten. Met deze vier beautytrends krijg je alvast een heerlijk zomergevoel.

Back to earth

Een zomerlook op je ogen maak je met tinten die neigen naar de klassieke herfsttinten. Denk: koper en terracotta, maar ook antraciet en taupe. Maak een monochrome ooglook met één van die tinten, dan heb je verder helemaal niks meer nodig.

Tip: Je oogschaduw hoeft niet keurig binnen de lijntjes. Door te smudgen met zo’n opvallende, donkere kleur creëer je een nonchalante je-ne-sais-quoi-look.

Lees ook: Hallo Indie-beauty: deze merken moet je kennen

Shine, baby, shine

Met glansaccenten op de juiste plekken kun je een prachtige summer-glow creëren. Zet een highlighter hoog op je jukbeenderen, op je cupidoboog en onder je wenkbrauwen. De finishing touch: een klein vleugje gloss op je lippen én glans in het haar.

Tip: Een wetlook maak je niét met alleen water. Dan zie je er namelijk uit alsof je overvallen bent door een herfstbui. Wil je niet. Gebruik een mousse om de boel in model te brengen en héél véél glansspray voor dat natte effect.

No make-up-no-make-up

Doe puur natuur, net als in hartje zomer, want met zo’n look ben je never out of style. Een beetje concealer onder je ogen en rond je neusvleugels, wenkbrauwgel en een vleugje lipgloss. Een roze creamblush op je wangen maakt ’t af.

Tip: Investeer in een goede skincare-routine. Een goed begin is immers het halve werk. Zo richting de herfst mogen de crèmes weer wat vetter, om je alvast te beschermen tegen droge lucht vanwege de verwarming.

Bleached brows

De gebleekte wenkbrauwen op de catwalk zorgden voor nogal wat commotie, maar deze trend is here to stay. Als je de stap naar bleken te groot vindt – snappen we hoor, don’t worry – kun je de look faken. Gebruik een schoon mascaraborsteltje of een wenkbrauwenborstel en dip ’m in concealer. Borstel door je brauwen tot ze ‘gebleekt’ zijn en fixeer met een transparantpoeder.

Tip: Gebleekte brauwen komen nóg meer tot hun recht als je je haar uit je gezicht draagt. Komt goed uit, want ook braids zijn hot.

Tekst: Marjolein Vermeij | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook