slogan

Hallo Indie-beauty: deze merken moet je kennen

Na Korea en Japan staat nu ook Amerika klaar om onze skincare te boosten. Hallo Indie-beauty! Waar K- en J-beauty vooral nieuwe productcategorieën en multi-step routines hebben geïntroduceerd, blinken de nieuwe landen uit op het gebied van clean beauty.

Amerika

Amerika associeer je wellicht niet direct met vooruitstrevende clean beauty, maar het is er wel degelijk. Het grote land aan de overkant van de oceaan heeft meer te bieden dan alleen fastfood, fast fashion en fast beauty. De Indie-beautycategorie (Indie betekent hier ‘independent’, dus geen eigendom van een grote speler uit de beauty bizz) groeit zo snel, dat de traditionele merken er letterlijk van wakker liggen. En die Indie-merken zijn bijna allemaal clean en super conscious. Wat Indie-beauty verder kenmerkt? Supergeconcentreerde formuleringen en een zeer persoonlijke benadering van beauty – denk aan volledige transparantie en traceerbaarheid, lgbtq-inclusivity of ver doorgevoerde sustainability. Ze hebben een duidelijke missie en een sterk gevoel van community, waardoor ze meer zijn dan een beautymerk alleen. Ze zijn een lifestyle. Zie ze maar als de moderne hippies van de beautywereld. Daarnaast hebben de Indie-beautymerken een buitengewoon talent voor social media, waardoor ze in no time een grote fanbase weten te creëren. De merken die je moet kennen? Komen ze:

1. Herbivore botanicals
Herbivore startte enkele jaren geleden in de keuken van een stel uit Seattle en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gewilde en Instagrammable clean beauty brands van nu. De hoogwaardige, non-toxic en
therapeutische producten zijn een lust voor het oog en de huid. Dit serum bevat verschillende fruitzuren en botanische extracten die de huid exfoliëren en hydrateren voor een instant egale en stralende teint.

2. Cannbliss organic
Cannabis is in Amerika een hot beautyingrediënt. Niet gek dat er een merk is opgestaan dat de beautifying goodness ervan compleet omarmt. Cannabliss is een volledig organic merk op basis van hennepolie en anti-aging Koreaanse kruiden om met name littekens, ouderdomsvlekjes en droogheid aan te pakken. Dankzij de toevoeging van sinaasappelextract, aloë vera en rozemarijn verfrist dit serum intens. Daarnaast helpt het het celvernieuwingsproces van de huid te stimuleren.

3. Indie Lee
Nadat de Texaanse Indie Lee te makenkreeg met reumatoïde artritis en een hersentumor werd het haar persoonlijke missie om effectieve, transparante huidverzorging te ontwikkelen die volledig vrij is van toxische en synthetische ingrediënten. De verkoelende cleansing gel geeft je een ware wake-upcall, enerzijds via je huid vanwege revitaliserend licopeen en tarweproteïnes, en anderzijds via je zintuigen vanwege de verkwikkende aardbeiengeur. Laat je ’m vijf minuten zitten, dan werkt-ie als een re-texturizing masker.

4. Sunday Riley
De schare fans van het merk Sunday Riley breidt met de seconde uit. De producten van de Amerikaanse chemist uit Houston zijn wetenschappelijk geïnspireerd en geformuleerd met plantenextracten. Kortom: high performance met een natuurlijke basis. Deze groene olie is haar meest iconische product en wordt geroemd om zijn sterke anti-acnewerking. Niet alleen ter behandeling ervan, maar ook ter voorkoming. Exfoliërend salicylzuur en zoethoutwortelextract verhelderen tevens de teint en verminderen roodheid en acnelittekens.

5. Drunk elephant
Wat Glossier is op het gebied van make-up, is Drunk Elephant op het gebied van skincare: de millennial-lieveling is groot geworden door social media. Het merk is clean, crueltyfree, vegan-friendly en draait geheel rondom het favoriete ingrediënt van de oprichtster: marula-olie, afkomstig van de vruchten uit de boom waar olifanten dol op zijn. De award-winning Jelly cleanser verwijdert grondig vuil, make-up en vervuiling zonder de pH-balans te verstoren en de huid van lipiden te strippen.

Tekst: Emma Wagenaar Beeld: iStock


,