Peter van der Vorst reageert op stopzetten realityshows

Ai...

Lees ook

RTL en Videoland stoppen voorlopig met realityprogramma's zoals Temptation Island en Love Island. Aanleiding is de ophef die ontstond na sexueel grensoverschrijdend gedrag in De Villa. Peter van der Vorst heeft inmiddels gereageerd op alle berichtgeving.

Reactie

"Al onze guilty pleasure-programma's worden voorlopig opgeschort, zodat we zeker weten op welke manier ze achter de schermen tot stand zijn gekomen. Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre", aldus de programmadirecteur.

"Gisteren hebben wij voor het eerst zelf met de betrokken kandidaten gesproken. Het is schokkend wat daar op locatie is gebeurd. We zijn ons dood geschrokken en ik bied mijn excuses aan aan alle betrokkenen. Wat er is gebeurd is onvergeeflijk. Er zijn ethische grenzen overschreden in het productieproces, maar ook bij ons intern. Dat kunnen we op geen enkele wijze tolereren. Deelnemers zijn aangezet om over hun grenzen heen te gaan en hebben zich onveilig gevoeld", voegt hij eraan toe.

Lees ook: Exclusief! Temptations Rosanna: 'Als hij me verkracht had, hadden ze niet ingegrepen’

Blue Circle

Peter stelt producent Blue Circle verantwoordelijk voor hun aandeel in de kwestie, maar wil ook kritisch kijken naar de eigen interne processen. De uitkomsten van het onderzoek moeten leiden tot een aangescherpt ethisch verantwoord beleid, waarbij een veilige omgeving voor deelnemers is gegarandeerd. Voor die tijd keren deze programma’s niet terug", aldus Peter.

RTL heeft een externe partij ingehuurd om onafhankelijk onderzoek te doen naar de incidenten rond verleidingsprogramma's. Twee medewerkers die in hadden moeten grijpen na sexueel grensoverschrijdend gedrag in De Villa zijn al op non-actief gezet.

Bron: RTL Boulevard, Panorama | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook