Grote veranderingen op komst bij ZARA

Yay!

Lees ook

Helaas maar waar, de fashionindustrie is ontzettend vervuilend voor het milieu. Maar… ZARA gaat nu werken aan doelstellingen die de winkelketens duurzaam maakt. Yay!

Nieuwe richting

Niet alleen online bestellen is slecht voor milieu, ook de arbeidsomstandigheden van de werknemers zijn onder gemiddeld.

ZARA streeft naar positieve veranderingen en wil een nieuwe richting inslaan. Daarom gooit de modeketen het roer helemaal om en wil zo snel mogelijk aan de slag met duurzame collecties en eco-efficiente winkels.

Lees ook: Groot nieuws: ZARA gaat bijzondere samenwerking aan

Doelen

ZARA lanceerde eind november de Join Life-collectie en die is volgens het merk gemaakt van duurzame grondstoffen met behulp van processen die helpen het milieu te beschermen. Eén van de doelstellingen van ZARA is dat ze voor 2025 willen dat alle ZARA-collecties bestaan uit 100% duurzame materialen. Op dit moment is dat nog maar 20% procent van de ZARA-items.

Maar de modeketen heeft nog veel meer plannen voor ogen. Ook willen ze geen afval van overtollige collecties dumpen en stappen ze over op duurzame energie voor in de winkels, kantoren en fabrieken.

Verbetering

Over de arbeidsomstandigheden van werknemers valt er weinig te vinden, maar vanaf volgend jaar willen ze geen gevaarlijke chemicaliën in de fabriek meer gebruiken.

Helaas krijgen de werknemers die de duurzame collecties produceren geen eerlijk loon, bleek uit een eerder rapport. Ruimte voor verbetering is er dus nog zeker!

Bron: NSMBL Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook