Nieuwe documentaire over de verdwijning van Madeleine ‘Maddie’ McCann

De nieuwe documentaire gaat in op de fouten die zijn gemaakt.

Lees ook

Vanavond wordt de nieuwe documentaire, Madeleine McCann: The hunt for the prime suspect, uitgezonden op online video-on-demand-service ITV Hub. De documentaire onderzoekt de fouten die de politie heeft gemaakt, nadat Madeleine 13 jaar geleden in Praia da Luz, Portugal, werd vermist.

Fouten

Dr. Graham Hill, een voormalig rechercheur van de Surrey Police die in 2007 naar Portugal vloog om te helpen met zoeken naar Maddie, beweert nu 13 jaar later dat nog steeds niemand zijn lesje heeft geleerd bij deze zaak.

Vorige maand werd de veroordeelde Christian Brückner genoemd als hoofdverdachte in de zaak en de aanklagers hebben nu een beroep gedaan op meer informatie. De voormalig rechercheur zal ingaan op de fouten die eerder in de zaak zijn gemaakt, waardoor Brückner niet als verdachte kon worden geïdentificeerd.

"Wat gaan we leren? Hoe gaan we dit weer voorkomen?" vraagt Dr. Hill in de documentaire. "Als een kind vermist zou worden op een strand in Europa, deze zomer in 2020, wat zou er dan anders gebeuren?"

Lees ook: Update rondom zoektocht naar Maddie McCann

Politiekorpsen

Volgens Rogério Alves, advocaat van de ouders van Maddie Kate en Gerry McCann, is concurrentie tussen internationale politiekorpsen een van de belangrijkste kwesties die onderzoeken tegenhouden.

"De les is dat we de internationale samenwerking sterker en sneller moeten maken. Kortom, DNA-profielen over deze samenwerking, het verstrekken van informatie en om dit soort concurrentie te stoppen, met dit soort 'Champions League tussen de politie, moeten we samenwerken", vertelt de advocaat.

"Het is een moeilijke positie voor de Duitse, Britse en Portugese politie, ze hebben allemaal vragen te beantwoorden," aldus Dr. Hill.

De gehele documentaire is vanavond om 21:00 uur te zien op ITV. Hub,

Bron: Tyla I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook