Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zó huil je nooit meer tijdens het snijden van uien

Zeg maar 'bye bye' tegen de tranen.

Zó huil je nooit meer tijdens het snijden van uien

We hebben weer een geniale #lifehack voor je. Na de citroenen en tomaten is het nu de beurt aan uien. Want hoe vervelend is het dat je eigenlijk altijd moet huilen, wanneer je een ui aan het snijden bent? Héél vervelend.

Tranen

De tranen rollen over je wangen, je hebt panda-ogen van de uitgelopen mascara én dan moet je extra goed opletten dat je niet in je vingers snijdt. Maar dit hoeft vanaf nu nóóit meer te gebeuren.

Dé truc

Er is namelijk een simpele oplossing die er voor zorgt dat je nooit meer huilt van een ui. Leg je ui vijftien minuten voordat je hem gaat snijden in de vriezer. Doordat de ui koud is komen de stofjes die je aan het huilen maken niet vrij. En zullen er dus geen tranen over je wangen rollen. Als dit niet helpt is er nog een trucje. Knijp een citroen uit op je snijplank. Het zuur neutraliseert de uien geur, maar hierdoor smaakt je gerecht wel iets naar citroen. Dat kan super lekker zijn, maar daar moet je wel van houden.

Lees ook: #LifeHack: Dít is waar het gat in de pasta-lepel voor is

Beeld: KUWTK