slogan

Olcay Gulsen: 'Mijn vader stak m'n moeder neer'

In het programma Dream School worden vroegtijdige schoolverlaters geholpen hun leven weer op de rit te krijgen. Er worden gastlessen gegeven door bijzondere en vaak bekende docenten. Gisteren stond Olcay Gulsen voor de klas die een heftig verhaal deelde.

Helpen

Bokser Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde doen er alles aan de leerlingen te helpen, maar soms maakt een waargebeurd verhaal meer los dan wat dan ook. Olcay staat bekend als een vrolijke reporter die alle BN'ers aan de tand voelt, maar achter haar lach, schuilt een pijnlijk verhaal.

Lees ook: Olcay Gulsen doet verdrietige mededeling over relatie

Veel geweld

Voordat ze haar les begint waarin ze de leerlingen een SWOT-analyse wil laten maken zodat ze hun sterke en minder sterke punten op een rijtje hebben, vertelt ze over haar heftige jeugd. "Mijn vader is schizofreen en daarnaast had-ie ook een enorme drugs- en gokverslaving, wat zich uitte in heel veel geweld in ons gezin. Waarom vertel ik jullie dit? Omdat het me best wel wanhopig maakte toen ik jong was."

Woede

De brunette vertelt openhartig over de verschrikkelijke avond waarop haar vader haar moeder neerstak. Hij werd uit huis geplaatst en moest een tijdje de gevangenis in. "Ik was zo vaak zó boos; op m’n vader, op m’n moeder – want m’n moeder pikte het en accepteerde het allemaal, dat zes kinderen zó moesten lijden. En achteraf dacht ik: ik kan boos zijn op iedereen, maar wat ik ook kan doen is m’n woede omzetten in inzet."

Haar verhaal komt hard aan bij de leerlingen en ook kijkers van het programma zijn onder de indruk van haar kwetsbaarheid. Bekijk hieronder het fragment.

Dream School 25-03-19 from LINDA. on Vimeo.

Bron: Lindanieuws Beeld: BSR, Vimeo


,