Jouw eigen recept

Lijkt het jou leuk om in het volgende blog van PipFoods je eigen Kerstrecept te zien? Weet jij een heel lekker recept? O...

Lijkt het jou leuk om in het volgende blog van PipFoods je eigen Kerstrecept te zien?

Weet jij een heel lekker recept? Of een recept dat altijd een succes is? Eén waarvan het eigenlijk zonde is om die alleen voor jezelf te houden. En hoe kan het ook anders dan in deze maand? Jouw recept is ook heel geschikt om te maken voor Kerst. Velen zijn in deze tijd op zoek naar kookinspiratie. Naast tijdschriften, kookprogramma’s en online, kun jij nu een bron van inspiratie zijn voor anderen. En voor mij!

Of het een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht is, laat ik aan jou over. Voor één persoon of voor 10. Met makkelijke handelingen of juist niet. Jij hebt het voor het zeggen. Het toevoegen van een heldere omschrijving en duidelijke ingrediëntenlijst zijn de enige voorwaarden.

Uit alle inzendingen maak en fotografeer ik één recept. Dit recept wordt op 21 december geplaatst, hier op mijn blog bij Vrouwonline.

Lijkt het jou leuk, stuur je recept dan vóór 21 december a.s. naar [email protected]
Wie weet, deel jij jouw recept met iedereen.

Dit recept deel ik met jullie.

Soufflérol met kaas en spinazie

Ingrediënten (6 stuks):
80 gram boter
40 gram bloem
250 ml melk
3 eieren
250 gram grùyere, geraspt
zout, peper, nootmuskaat
400 gram diepvriesspinazie
1/2 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
olijfolie
1 geroosterde rode paprika, fijngesneden
150 ml groentebouillon

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt de boter in de pan en voeg al roerend de bloem toe. Laat de roux 2 min koken. Voeg de melk al roerend in delen toe. Breng aan de kook en laat 15 min op een laag pitje door verwarmen. Splits de eieren en rasp de kaas. Voeg van het vuur af de eidooiers en geraspte kaas aan de saus toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Leg bakpapier op een bakplaat en spreid daarover het beslag uit in een laag van 1 cm. Bak het ca. 20 min in de oven en laat een beetje afkoelen. Ontdooi intussen de spinazie en laat hem heel goed uitlekken. Bedek de soufflé met de spinazie en rol hem op met behulp van het bakpapier.

Fruit voor de paprikasaus, ui en knoflook in olie. Voeg paprika en bouillon toe en kook alles 10 min op laag vuur. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde saus en breng hem op smaak met zout en peper.

Warm de soufflérol 10-15 min op een 180°C voorverwarmde oven. Snij de rol in plakken van ca 2 cm en serveer met de paprikasaus.

Tip: de soufflérol kun je de ochtend van tevoren bereiden.

Laatste nieuws