slogan

Job Gosschalk legt werkzaamheden neer na beschuldigingen seksuele intimidatie en machtsmisbruik

Job Gosschalk, de grote man van Kemna Casting en Kemna & Zonen die bij iedereen in de Nederlandse mediawereld bekend is als castingdirector, producent én regisseur en in veel films, series en musicals verantwoordelijk is voor de rolverdeling, heeft per direct zijn werkzaamheden stopgezet. Dit nadat hij door verschillende acteurs beschuldigd is van seksuele intimidatie en machtsmisbruik, schrijft Nieuwe Revu.

Masturberen

De mediagrootheid, onder andere producent van de film Alles is Liefde waarvoor hij een Gouden Kalf won, heeft een lijst aan grote producties op zijn naam staan, maar aan zijn carrière komt nu abrupt een einde. Onder andere Etienne Poeder, hoofdrolspeler in The Lion King in 2005, klapt uit de school over de vele misstappen van de filmmaker.

"Nog niet bekend met wat kan en mag in de entertainmentwereld, heb ik mezelf tijdens een privésessie met Job moeten uitkleden om in mijn onderbroek mijn lied ten gehore te laten brengen. Hij vertelde me dat ik dat gewoon moest kunnen, ook als hij ter plekke zou gaan staan masturberen". 

Auditie

Maar bij dat ene incident bleef het niet. Meerdere acteurs werden slachtoffer van de filmmaker. Zo ook tv- en reclameacteur Johannes. "Twintig jaar geleden beval hij me tijdens een auditie mezelf af te trekken, waarbij hij het na een paar minuten van me zou overnemen. Anders zou ik de rol waar ik op aasde niet krijgen".

Werkzaamheden

Gosschalk heeft bekend en legt zijn werkzaamheden als regisseur en producent per direct neer.

"Het verhaal dat Etienne vertelt is grotendeels waar. Het is inderdaad voorgekomen dat ik een-op-een met acteurs aan scènes heb gewerkt. In een aantal gevallen heb ik acteurs gevraagd daarbij hun kleren uit te doen."

Spijt

De filmmaker beseft dat hij over grenzen is gegaan, maar benadrukt dat zijn collega’s hier nooit van op de hoogte zijn geweest. Ook is er volgens hem nooit sprake geweest van fysiek contact en heeft hij naar eigen zeggen nooit iemand betast en gedrogeerd. Wel laat hij weten erg veel spijt te hebben. 

Het hele artikel en de reactie van Gosschalk lees je hier.

Lees ook: Nederlandse Harvey Weinstein: 'We weten het allemaal, maar niemand zegt iets'

Bron: Nieuwe Revu, Beeld: ANP