slogan

Carice van Houten reageert op roddel over Emmy nominatie

Ze speelt de hoofdrol in de wereldwijd bejubelde film Instinct, die nu in de bios draait. Grazia sprak met Carice van Houten (43) en vroeg haar naar de roddel die niet te missen was: wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf heeft aangemeld voor een Emmy nominatie?

Nominatie

Een paar weken terug vonden de Creative Arts Emmy Awards plaats, de awardshow die één week voor de 'grote' Primetime Emmy Awards gehouden wordt. Carice was genomineerd voor de beste gastrol in een dramaserie voor haar rol als Melissandre van Asshai in Game of Thrones. Geweldig natuurlijk, behalve dat ze zichzelf zou hebben aangemeld voor de nominatie. Tenminste, zo gingen de geruchten. 

Lees ook: Carice van Houten klapt uit de school over nepzwangerschap

Misverstand

"Dat is een geinig misverstand; het werkt natuurlijk niet zo dat ik mezelf zomaar kan nomineren", legt Carice uit. "Voor dit soort prijzen worden mensen naar voren geschoven en in het buitenland was buzz ontstaan over acteurs die daar niet bij stonden. Mijn manager Janey werd daarop geattendeerd: ‘Waarom staat Carice niet op die lijst?’"

Janey besloot haar aan te melden. "Ik heb haar uitgelachen, want ik dacht dat ik geen schijn van kans maakte. Maar toen hoorde ik een paar maanden later dat ik een nominatie had, een enorme eer. Maar om dat verhaal uit de wereld te helpen, ik heb zeker niet gezegd: ‘Uhm, ik moet óók genomineerd worden.’"

Lees ook: Waarom Carice van Houten haar zoontje niet wil laten zien

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia, die nu in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas | Beeld: BSR


,