slogan

America's Next Top Model stopt ermee

Jaren lang was het een van de meest vermakelijke programma's op televisie, want America's Next Top Model zat altijd vol met sensatie. Nu, na 22 seizoenen, stopt het programma ermee. Dat kondigt de bedenkster en presentatrice van het programmaTyra Banks, aan op Twitter.

Fenomeen

"Het 22ste seizoen zou onze laatste moeten zijn. Ik denk echt dat het tijd is. Mogen jullie foto's voor altijd krachtig zijn", schrijft het Tyra op Twitter. Niet lang daarna bevestigt ook Mark Pedowitz, directeur van televisiestation The CW, in een statement dat het programma ermee ophoudt. "America's Next Top Model was een succesvolle franchise voor twee televisiezenders, eerst op UPN en daarna op The CW. Het was niet alleen een kijkcijferhit maar ook een globaal fenomeen in de popcultuur."

TV-carrière

Banks is de enige die sinds het eerste seizoen te zien is in het programma. Ook andere beroemde ex-modellen waren door de jaren heen te zien als juryleden, zoals de altijd brutale Janice Dickinson en Twiggy. De show zorgde voor een uitgebreide televisiecarrière voor Banks, zo had ze haar eigen The Tyra Banks Show en sinds kort presenteert ze haar nieuwe talkshow FABLife.

Op 4 december wordt de allerlaatste aflevering van het programma uitgezonden in de VS. Ga jij kijken?

Lees ook: America's Top Model-deelneemster vermoord

Bron: ANP, beeld: ANP