Waarom je een komkommer moet pletten voor je hem eet

Nu de zomer op haar eind loopt (snik), is de kans vrij aanwezig dat we de warme kost boven de frisse salades gaan verkie...

Nu de zomer op haar eind loopt (snik), is de kans vrij aanwezig dat we de warme kost boven de frisse salades gaan verkiezen. Want ja, die bikinibody hoeft pas over zes maanden weer. Zeg dus maar dag quinoa salade en hallo soep en stamppot! Maar, om je te blijven motiveren om maaltijdsalades ook in de winter te blijven eten, hebben we een super handige tip: plet de komkommer voordat je ‘m eet!

Meer smaak

We kennen komkommer allemaal als de frisse toevoeging in salades of gewoon als healthy snack. Wanneer je de komkommer plet, neemt hij nog meer smaak op én geeft ‘ie nog meer smaak af. Met andere woorden: een geplette komkommer brengt dressing en kruiden van je salade optimaal tot hun recht.

Optimale smaak

Om het allerbeste uit je komkommer te halen kun je de stukjes van je geplette komkommer in een grote schaal in de koelkast zetten. Strooi er een beetje zout over en laat het +/- een half uurtje in de koelkast staan. Op deze manier haalt het zout de smaak nog meer naar boven en maakt het de komkommer wat zachter. Een spicy salade? Spice it up met een geplette komkommer. Zo blijft die bikinibody ook tijdens de winter bij je.

Lees ook: Citroenen moet je invriezen

Bron: PureWow, beeld: Sanoma beeldbank

Laatste nieuws