Recept: De noedelsoep van Dolshe Gulsen

Deze week delen we maar liefst drie eetdagboeken van BN’ers in Grazia. Vandaag deelt Dolshe Gulsen haar favoriete recept...

Deze week delen we maar liefst drie eetdagboeken van BN’ers in Grazia. Vandaag deelt Dolshe Gulsen haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de kippensoep met noedels van Dolshe Gulsen, het zusje van Olcay.

Ingrediënten:

– 300 ml verse kippenbouillon
– 1 laurierblaadje
– 6 zwarte peperkorrels
– ½ steranijs
– 1 gedroogde chilipeper
– 1 kleine vastkokende aardappel, in blokjes van 1 cm
– 50 g hokkiennoedels
– 80 g gebraden kip, vel verwijderd, vlees in stukjes gescheurd
– handje boerenkool, gescheurd
– ½ rode ui, in ringen
– wat sprietjes bieslook, geknipt

Bereiding:

Schenk de kippenbouillon in een steelpan en voeg het laurierblaadje, de peperkorrels, steranijs, chilipeper en blokjes aardappel toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de noedels, stukjes kip en boerenkool toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat hem dan nog eens 10 minuten zachtjes koken, of tot de noedels gaar zijn. Voeg de uienringen 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe.  Schenk de soep in een schaal en strooi het bieslook erover.

Laatste nieuws