Pizza in de oven? Da’s niet de bedoeling

Margherita, Funghi, Hawai, Pepperoni, als middag of als avond eten, koud of warm... Pizza is voor veel mensen de favorie...

Margherita, Funghi, Hawai, Pepperoni, als middag of als avond eten, koud of warm… Pizza is voor veel mensen de favoriete maaltijd. En terecht, want ook wij op de redactie zijn fan van de Italiaanse delicatesse. En reken maar dat wij af en toe (lees: vaak. Váák) een overheerlijke al dan niet diepvries-pizza in de oven gooien. Daarom kwam het voor ons ook als een big big surprise toen bleek dat we het al die tijd fout hebben gedaan!

Koekenpan

Want, zo blijkt, pizza’s hoor je niet klaar te maken in de oven! Je hoort ze te bakken in een pan. Gewoon in een simpele koekenpan. Die tip delen verschillende internationale chefkoks op Pizza Pelgrim. De koekenpan repliceert namelijk de intense hitte van een traditionele pizza oven en smaakt daardoor veel meer als een authentieke pizza. Het is heel simpel: je bakt je pizza in de pan en legt ‘m daarna kort even onder de grill. Zo krijgt je pizza pas echt de crunchy bodem die ‘m zo lekker maakt. Tast toe!

Benieuwd naar het ideale pizza-recept voor in je koekenpan? Klik dan hier.

Lees ook: Dit zegt de manier waarop je pizza eet over je persoonlijkheid

Bron: Pizza Pelgrim, beeld: Pizza Pelgrim

Laatste nieuws