slogan

Mom to be ging viral toen niemand naar haar babyshower kwam, dit is het echte verhaal

Dat het internet nogal wat macht heeft en dat je daar als mens-zijnde goed gebruik van kunt maken, blijkt maar weer. Zo gaf de mom-to-be Chelsie Collins een babyshower waar volgens haar niemand op kwam dagen. Vriendin Dory plaatste er een foto van op Twitter met hartverscheurende tekst erbij. Dit ging binnen no time viral. Achteraf bleek niets waar te zijn van het verhaal...

Niemand kwam opdagen

De vriendin plaatste een foto van Chelsie, die aan een lege tafel zat, met de volgende tekst: "Nobody showed up to my best friend's baby shower, just my boyfriend and me :(". Al gauw stroomden de lieve berichtjes binnen. De tweet kreeg dan ook meer dan 16.000 retweets en bijna 40.000 likes.

Er klopt iets niet...

Veel twitteraars vroegen naar een link waarnaar ze cadeaus konden sturen of een donatie, omdat ze zoveel medelijden hadden met het zwangere meisje. Dory plaatste al gauw een PayPal linkje waar mensen geld konden storten. Er was echter één oplettende volger, Jimi The Juice Man, die informatie vond over Dory, aka Dorthy. Zo zou het account niet matchen met de informatie over de zwangere Chelsie en haar vriendin Dory, die op PayPal Dorthy zou heten. 

Toen Jimi The Juice Man besloot het restaurant te bellen, waar Chelsie haar babyshower heeft gehouden, bleek dat er gewoon gasten waren. "Er was gereserveerd voor 12 gasten, die zijn allemaal op komen dagen."   

Of Jimi The Juice Man wél de waarheid spreekt, blijft de vraag. Feit blijft wel dat het bijzondere babyshower verhaal aan veel kanten niet klopt... 

Lees ook: 'Zwangere' vrouw beschoten op babyshower, bleek achteraf niet zwanger

Bron: Refinery29, Beeld: iStock