slogan

Moeder van meisje (6) dat door hond werd gebeten doet haar verhaal

Eerder deze week werd een 6-jarig meisje in Diepenheim aangevallen door een hond. De politie meldde dat de eigenaresse van de hond het beest niet onder controle had. De vrouw in kwestie liet haar aan haar lot over en ging weg met de viervoeter. Marita Talo, de moeder van het meisje, doet nu haar verhaal aan RTL. "Ik denk dat ze nu een groot trauma voor honden heeft."

Aanval

"Meestal is ze dan na vijf minuten weer terug. Ik zag haar vanuit ons huis niet op het pad, dus ik maakte me zorgen." De vrouw hoorde haar dochter schreeuwen en rende ze naar het pad. Eenmaal daar aangekomen, zag ze hoe haar dochter terug naar huis kroop. "Haar benen bloedden helemaal. Ze had een zomerjurkje aan dat over haar benen viel, maar daar kwam het bloed doorheen, haar benen lagen helemaal open. Ze was zelf ontzettend dapper. Ze zei alleen tegen mij dat ze haar slipper kwijt was. Ik kon ondertussen alleen maar denken: wat is hier in hemelsnaam gebeurd?" Marita reed met gierende banden naar het ziekenhuis, waar haar dochter geopereerd werd aan haar verwondingen. 

Onbegrijpelijk

"Het gaat nu redelijk met haar. We moeten haar wonden heel goed schoonhouden, en ze is nog flink geschrokken. Ze kan niet begrijpen waarom de hond haar aanviel, ze denkt dat het haar schuld is." Marita heeft de eigenaar van de hond nog niet gesproken. Dat mag pas als de politie haar heeft verhoord. "Maar ik wil haar wel graag spreken. Toen ik mijn dochter vond, was die vrouw nergens te bekennen, en ze had ook het alarmnummer niet gebeld. Ik kan niet begrijpen dat je zo'n jong meisje alleen met haar verwondingen in het bos achterlaat, dus ik wil haar verhaal graag horen."

Lees ook: 

Bron: RTL Nieuws, Beeld: ANP