slogan

Kijkers gegrepen door aflevering Lelijke Eendjes

Lieke van Lexmond ging gisteravond in Lelijke Eendjes op bezoek bij de 22-jarige Britt. Op 9-jarige leeftijd heeft ze een grote brand meegemaakt, waardoor ze ernstige littekens in haar gezicht heeft. Dat heeft ze nu geaccepteerd, maar dat ze geen wenkbrauwen meer heeft blijft ze heel erg vinden. 

Ernstig verbrand

Op 9-jarige leeftijd was Britt betrokken bij een verschrikkelijk ongeluk, toen de kerstboom thuis in de brand vloog. Door de hitte was het slot van de deur gesmolten, waardoor ze niet naar buiten konden. Haar moeder overleed na zes weken aan haar verwondingen, Britt en haar broertje raakten ernstig verbrand. Ze heeft ruim 57 operaties gehad en wil er nog twee, maar die worden niet vergoed: haar wenkbrauwen en een kale plek op haar hoofd.

"Uiterlijk is wel belangrijk, maar je kan het niet veranderen. De littekens zullen er altijd zijn", vertelt ze. Toch ziet ze het liefst de kale plek op haar hoofd verdwijnen en mist ze haar wenkbrauwen. Niet alleen omdat ze het mooi vindt, maar ook omdat zweet nu rechtstreeks in haar ogen loopt.

Goed nieuws

Tijdens de aflevering krijgt ze goed nieuws: ze gaan met haartransplantatie aan de slag. "Ik vind het heel spannend. Ik heb al elf jaar geen wenkbrauwen, dus ik weet niet hoe het staat."  De behandeling slaat aan en ze knipt haar wenkbrauwen nu 2 tot 3 keer per week bij.

Lees ook: Heftige eerste aflevering Lelijke Eendjes