Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom je moet niezen tijdens het epileren van je wenkbrauwen

En dít kun je er tegen doen.

Waarom je moet niezen tijdens het epileren van je wenkbrauwen

Tijdens het boetseren van onze wenkies hoort natuurlijk het epileren. En er kunnen dan wel eens gekke dingen gebeuren. Bijvoorbeeld het continu niezen bij elk uitgetrokken haartje. Maar hoe kan dat toch? Wij weten het antwoord. The Cut vroeg de universiteit van Columbia en het blijkt, je bent echt niet de enige epileer niezer. Hahhhh-Chuuuu!

Nare spier

Het blijkt dat we een bepaalde spier hebben, genaamd: 'Trigeminal nerve'. De spier verbindt het gezicht met het brein en veroorzaakt sensatie tussen de twee. Deze spier bevat drie zogenoemde 'takken' en de meest relevante is de oogheelkunde tak.

De zenuwtak verbindt het hoornvlies, de iris, het voorhoofd, delen van de sinus en slijmvliezen in de neus en de huid van de oogleden, wenkbrauwen en neus.

Oplossing

Wat betekent dat je tijdens het epileren van je wenkbrauwen die spier activeert. Gelukkig is er ook een oplossing, druk na het trekken aan het haartje op dat stukje je huid. Dit zou het signaal blokkeren waardoor je niet meer hoeft te niezen. Wij weten in ieder geval wat we morgenochtend voor de spiegel gaan uitproberen!

Harsen

Ben jij toch meer fan van je wenkbrauwen harsen? Zorg er dan voor dat je je wenkies goed verzorgd nadien. Om de geïrriteerde huid meteen goed te behandelen, is het de noodzaak om zalf te smeren. En niet zomaar een zalf: zinkzalf. Smeer die niet op de haartjes, maar op de huid zelf. Het gaat roodheid tegen, het werkt ontstekingsremmend en het is tegelijkertijd een anti-jeuk middel. Succes!

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock