slogan

Maak jij deze kledingfouten? Vanaf nu niet meer!

Welke vrouw wil er nou níet graag stylish en zelfverzekerd uitzien? Met de juiste kleding kun je je sterke kanten benadrukken. Sommige weten alleen écht niet meer wat zij 's ochtends uit de kast moeten trekken en pakken daarbij uit haast het verkeerde kledingstuk waarmee je juist je slechte kanten benadrukt. Het blijkt dat sommige kledingstukken je zelfs ouder doen lijken. Woops! Met deze tips kom je voortaan jonger voor de dag en haal je het beste uit jezelf. 

All black

Veel vrouwen denken dat een zwarte outfit je afkleedt. Natuurlijk is zwart altijd goed, maar als je ouder wordt kan zwart ook een sterk contrast vormen en de nadruk leggen op je rimpeltjes en donkere kringen onder je ogen. De tip is dus om je zwarte outfit te combineren met een kleurrijke sjaal of sieraden. 

De verkeerde kleur

Kleuren doen heel veel met je, of juist niet. Sommige maken je flets, anderen laten je stralen. Het is belangrijk op zoek te gaan naar de kleuren die bij je passen. Een kleur die op dit moment hot is, zoals rood, staat niet iedereen. Dat kun je dan maar beter accepteren. Om erachter te komen welke kleuren jou wél staan, kun je de 'spiegeltruc' doen. Hierbij hou je kleding bij je gezicht en kijk je wat de kleur doet met je huid. Doe dit vaker naarmate je ouder wordt! De kleur van je gezicht, je ogen of je haar kunnen namelijk veranderen, wat weer invloed heeft op de kleuren die je staan of niet. 

Verstoppen

Hoe lekker is het om je te verstoppen in een wijde trui of grote blouse? Heerlijk! En het kan je ook zeker goed staan. Helaas is deze stijl niet voor iedereen weggelegd. Vaak lijk je hier juist voller door. De tip is om je sterke punten te benadrukken! Ga bij jezelf na wat voor figuur jij hebt en let dan niet alleen op je slechte kanten. Slanke taille, dunne benen of mooie borsten? Show them!

De juiste bh

Een goede bh is álles. Een bh die goed zit, zorgt voor een beter silhouet en je kleding zit automatisch veel beter. Ook is het belangrijk om je bandjes regelmatig bij te stellen voor de juiste ondersteuning. Lees hier welke bh bij jou past.

Lees ook: De 5 Fouten die stylish vrouwen nooit maken

Bron: Libelle Beeld: iStockphoto