slogan

Zorgt het in de avond wassen van je haar voor een vette coupe?

Er worden eindeloos discussies gevoerd over het aantal keer dat je je haren nou écht moet wassen, maar hoe zit het eigenlijk met het wassen van je haren in de avond?

Drogen

Veel vrouwen ervaren namelijk dat het wassen van de haren in de avonduren ’s ochtends voor een vette coupe zorgt. En er is niks zo frustrerend als je haar ’s ochtends uit ellende maar in een rommelige knot te moeten doen. Volgens experts is het slapen met nat haar dan ook niet optimaal voor je lokken, maar betekent het niet dat het hierdoor automatisch vet wordt. Wat volgens hen wel vaak het geval is, is dat wij vrouwen ons haar niet de tijd geven om het goed te laten drogen. Doordat de wortels nog niet droog genoeg zijn, zorgt het ervoor dat we ’s ochtends wakker worden met vettig haar.

Shampoo

Het ligt dus niet aan de shampoo die je gebruikt en het laten staan van de conditioner heeft er ook geen invloed op. Wil je ’s ochtends met mooi haar, maar heb je geen zin om alles zo vroeg in de ochtend te moeten doen? Zorg dan dus dat je haar ’s avonds goed gedroogd is, voordat je je bed instapt.

Lees ook: 10 Kapsels waar mannen van houden

Bron: Marie Claire Beeld: IStock