slogan

Deze beautyproducten moet je nooit met anderen delen

We kennen het allemaal: je vriendin is haar deo vergeten of moet voor haar date écht je scheermesje nog even lenen. En weigeren zit niet in je aard. Maar zelfs al hebben je ouders je geleerd om altijd te delen, zijn er bepaalde producten die je beter voor jezelf kunt houden.

1. Deodorant roller 
Een deodorant roller is gemaakt om het zweten te verminderen, niet om bacteriën te doden. Dus de groene monstertjes die jouw vriendin erop veegt, zullen weer bij jou terechtkomen.

2. Scheermes 
Als je op het punt staat stiekem het scheermesje van een vriendin te gebruiken, bedenk je dat dat je een schimmelinfectie op kunt lopen.

3. Handdoek 
Denk twee keer na voordat je een handdoek met iemand deelt. Via een natte handdoek kan je onder andere diarree overgeven, dus zorg altijd dat je weet welke handdoek van jou is. 

4. Mascara
Ontstoken ogen wil niemand, dus je mascara kan je ook maar beter voor jezelf houden. Het borsteltje waarmee je de mascara aanbrengt kan vol zitten met bacteriën en virussen, die je daarmee dus makkelijk kan overbrengen.

5. Lippenstift
Tijdens een avondje stappen is het vast weleens voorgekomen dat je de lipstick of lipgloss van je vriendin even hebt geleend. Een dikke no go, want je zou er namelijk een koortslip van kunnen krijgen. Mocht je denken dat je safe zit, omdat je nog nooit een koortslip hebt gehad? Het kan alsnog in je systeem zitten en die kan je hierdoor makkelijk overbrengen op een ander. Niet doen dus!

6. Tandenborstel
Blijf je onverwachts bij je vriend slapen en heb je dus geen tandenborstel mee? Heel verleidelijk om dan even de tandenborstel van je lover te pakken. Toch is dit niet heel erg aan te raden, aangezien je via een tandenborstel een bloed overdragende infectie kan oplopen. En dat wil je niet.

Lees ook: Wat je nooit hebt geweten over make-up

Bron: Metronieuws Beeld: iStock


,