slogan

Burberry stuurt modellen de catwalk op met vreemde make-up look

Bronzer, highlighter, eyeliner; het zijn allemaal producten uit onze dagelijkse make-up stash. Maar, niet bij Burberry. Visagiste Wendy Rowe gooide het roer om tijdens een show van het modemerk. Zo zorgde ze ervoor dat wallen en puistjes extra zichtbaar waren en ging ze met haar looks tegen alle beautyregels in. 

Geen masker van make-up

Met deze actie hoopt Wendy dat mensen de echtheid achter de modellen zien. Lagen make-up? No thanks. Het gaat haar om het omhelzen van je imperfecties. "We laten individualiteit zien en verstoppen dit niet achter een masker van make-up", aldus de visagiste.

Wallen

De manier van toepassen is the key volgens haar. Contouren doe je niet om de mooiste delen van je gezicht meer diepte te geven, maar om juist de imperfecties te showen. Zo zette ze de wallen van de modellen extra aan, want "echte vrouwen worden moe en hebben donkere kringen onder hun ogen", verklaart Wendy. 

Keep it real

Ze wil dat de modellen met trots hun puistjes en littekens op de catwalk laten zien. Om deze reden worden zelfs deze plekjes niet bedekt. Er kwam geen poeder, mascara of lipkleurtje aan te pas tijdens de show. Keep it real, is wat ze ons mee wil geven.

Lees ook: Waarom een dikke laag make-up eigenlijk wél goed is voor je ...

Bron: Allure Beeld: Instagram, Gettyimages