Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Thijs: 'Mijn vriendin cancelt onze plannen wanneer ze nieuwe mensen heeft ontmoet'

'Het lijkt alsof ik alleen haar beste vriend vanwege een gebrek aan betere opties.'

nieuwe mensen

Beste vrienden Thijs* (20) en Laura (19) kennen elkaar al jaren. Ze gaan er graag samen op uit, zoals een avondje dansen of naar de bioscoop. Maar Thijs stoort zich eraan hoe gemakkelijk Laura hun plannen cancelt wanneer ze een nieuw persoon heeft ontmoet. Op het platform Reddit doet hij zijn verhaal.

Nieuwe liefdes

"Een keer zouden we uitgaan en ze zei dat ze zo terug zou zijn, maar toen ontmoette ze een inmiddels ex-vriend van ons en ze liet me urenlang op de bank zitten wachten terwijl ze met hem uitging", begint Thijs zijn verhaal. Naast dit ene voorval heeft hij nog veel meer voorbeelden van momenten waarop Laura hem in de steek liet.

"Toen ik tijdelijk verdrietig in de buurt in een auto logeerde, zei ze aan de telefoon dat ze naar de auto kon komen om mij gezelschap te houden. Maar toen werd ze stil en afstandelijk aan de telefoon en kwam ze een paar dagen niet langs. Ze zei niet waarom, maar ik kwam er later achter dat het kwam omdat ze iemand had leren kennen. Iemand die ze nu overigens onaangenaam vindt", gaat Thijs verder.

"Laatst ging ik uit met iemand die haar ook kent, en had ze beloofd me nadien te bellen, maar dat deed ze niet. Vervolgens beloofde ze de dag erna te bellen, maar ook dat gebeurde niet. Gisteren belde ze me nog steeds niet en beantwoordde ze mijn berichten niet meer. Ik begon me zelfs zorgen te maken om haar! Vanochtend zei ze dat ze gewoon druk was en cancelde ze opnieuw de plannen die we voor die dag hadden gemaakt", aldus Thijs.

Tweestrijd

Thijs heeft moeite met de situatie. Het voelt voor hem alsof Laura hem gemakkelijk aan de kant schuift wanneer ze een nieuw persoon ontmoet die ze aardig vindt. "Ik gun haar echt nieuwe vriendschappen en liefde, vooral met andere vrouwen, omdat ik denk dat ze meer vriendinnen kan gebruiken. Maar ik kan het niet helpen dat ik me gekwetst voel. Het lijkt alsof ik alleen haar beste vriend ben vanwege een gebrek aan betere opties, omdat het voelt alsof ze me voor wat dan ook zal dumpen wanneer ze een nieuw persoon ontmoet."

Van onuitgesproken romantische gevoelens tussen hen is volgens Thijs geen sprake. "Ik ben niet haar type en ik date niet met vrienden", vertelt hij duidelijk. Wat de reden is dat Laura hem laat zitten, weet hij niet. Hij twijfelt of hij haar moet aanspreken op haar gedrag of niet.

Wat denk jij, moet hij zijn gevoelens hierover naar Laura uiten?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam PresentationKey9568.

Lifestyle
  • Reddit
  • Pixabay