Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sari's zus gaat vreemd: 'Ik heb het aan haar vriend verteld maar nu voel ik me schuldig'

'Ik voel me ontzettend schuldig, want ik heb het gevoel dat alles door mij komt'

Vrouw

Sari* haar zus heeft al een tijdje een relatie. Onlangs ontdekt ze dat haar zus vreemdgaat, en besluit ze het op te biechten aan de vriend van haar zus. Het voelt als een opluchting, maar toch voelt ze zich ook schuldig. Sari doet haar verhaal op het platform Reddit en vraagt om advies.

Vreemdgaan

Sari vertelt dat ze merkte dat haar zus steeds closer werd met een oude vriend. Sari twijfelde over de vriendschap, maar had nooit gedacht dat ze vreemdging. Onlangs vierde ze de verjaardag van haar vriend, waar ze toch begon te twijfelen over de vriendschap. "Ik zag dat ze constant op haar telefoon zat en berichtjes stuurde naar die 'oude vriend'. Diezelfde avond sprak ze met hem af. Ik volgde ze en zag dat ze seks hadden in zijn auto", vertelt Sari.

Opgebiecht

"Ik voelde me onwijs slecht tegenover haar vriend. Hij is namelijk ook een goede vriend van me en mijn zus is de enigste van wie hij ooit écht heeft gehouden", aldus Sari. Volgens Sari was hij zelfs van plan om met hem te trouwen. "Ik probeerde er een aantal keer met mijn zus over te praten zodat ze me de waarheid kon vertellen, maar dat deed ze niet", vertelt Sari. Ze voelde zich schuldig dat ze dit achterhield voor de vriend van haar zus, en besloot het daarom te vertellen. "Ik belde haar vriend en legde alles uit."

"Ik denk dat de kans groot is dat ze nu uit elkaar gaan. Ik voel me ontzettend schuldig, want ik heb het gevoel dat alles door mij komt. Aan de andere kant voelde het verzwijgen over wat ik wist zo ontzettend fout", vertelt Sari. Ze geeft aan dat ze zich teleurgesteld voelt in haar zus en dat ze niet begrijpt dat ze is vreemdgegaan.

Wat vind jij van de situatie?

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit vertelt de vrouw haar verhaal onder de naam Fahnoos.

Lifestyle
  • Reddit
  • Unsplash