Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fantaseer jij weleens over vreemdgaan terwijl je in een relatie zit? Dit betekent het

Guilty?

fantaseren

Zit je heerlijk naast je lover een filmpje te kijken, fantaseer je ineens over iemand anders dan je partner. Ah oh. Zo'n dagdroom kan voor een verwarrend gevoel zorgen, je wilt immers helemaal niet vreemdgaan. Dus waarom fantaseer je er dan over? Wij zochten uit wat dit kan betekenen.

Niet gehoord of gezien worden

Over intimiteit met anderen fantaseren terwijl je in een relatie zit, kan verschillende redenen hebben. Het kan bijvoorbeeld een teken zijn dat je emoties niet beantwoord worden en dat je bepaalde gevoelens wegdrukt. Daarnaast kan het zo zijn dat je het gevoel hebt dat je niet gezien wordt of dat de relatie je niet alles geeft wat je wilt. In elk van die gevallen kan een goed gesprek met je partner wonderen doen. Door met elkaar in gesprek te gaan en al je gedachten op tafel te leggen, kun je verandering teweegbrengen.

Zoeken naar bevestiging

Naast bovenstaande redenen kan het ook zijn dat je aan anderen denkt omdat je seksueel in de war bent of omdat je onzeker bent binnen je relatie. Zoek je continu bevestiging, zowel van je partner als van jezelf? Dan is dat ook weer een teken om een goed gesprek met elkaar aan te gaan. Het is belangrijk om aan elkaar duidelijk te maken wat je van de ander verwacht en welke richtingen je gedachten op gaan op seksueel vlak. ‘Communication is key’ klinkt altijd als een dooddoener, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in.

Toch niet de ware?

Tot slot kan het zo zijn dat de gedachten over vreemdgaan op een groter probleem duiden. Misschien is je partner simpelweg niet de ware voor je. Hoewel je lichaam dat dan nog niet wil accepteren, is je geest al verder aan het denken. Denk er in dat geval eens goed over na en vraag je af of je partner en jij dezelfde toekomstperspectieven hebben. Die fantasieën zijn er namelijk niet voor niets. Oh my!

Lifestyle
  • Ze, Dingen voor Vrouwen
  • Netflix (Emily in Paris)