Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Droom je over vreemdgaan? Dit kan het betekenen

Is het tijd om je zorgen te maken?

dromen vreemdgaan

Lig je heerlijk naast je lover te slapen, droom je ineens over iemand anders dan je partner. Oei... Zo'n droom kan voor een verwarrend gevoel zorgen, je wilt immers helemaal niet vreemdgaan. Dus waarom droom je er dan over? Wij zochten uit wat dit kan betekenen.

Dromen over vreemdgaan 

Je hoeft je geen zorgen te maken als je opeens droomt over een avontuurtje met een ander. Sterker nog: dit soort dromen komen erg veel voor. 21 procent van de mensen droomt weleens dat ze vreemdgaan, zo blijkt uit cijfers van een onderzoek van Amerisleep. Ook gaf 23 procent aan dat ze weleens hadden gedroomd dat zij degene waren die werden bedonderd.

Volgens droomexpert Theresa Cheung is er een verklaring voor dergelijke dromen. “De droom is een hal met spiegels”, vertelt ze aan InStyle. “Het is een aspect van jezelf, je gaat op een bepaalde manier met jezelf vreemd. Je dromende onderbewustzijn probeert je op die manier te vertellen dat er meer is om te ontdekken.” In andere woorden: de persoon met wie jij vreemdging, heeft iets dat jij ook graag zou willen.

Jezelf ontwikkelen

Droomde jij dat jij tussen de lakens dook met een bekende acteur? Dan betekent het niet dat jij net als diegene rijk en beroemd wilt worden. Cheung benadrukt dat het vaak draait om een eigenschap van die persoon. “Elke bekendheid heeft goede looks en geld. Het is vaak iets specifiekers. Misschien gaat het om muziektalent of om het liefdadigheidswerk dat die persoon verricht.” Volgens de droomexpert betekent het dat je een bepaalde skill van jezelf verder wilt ontwikkelen.

Dromen tijdens de lockdown

Dromen dat je vreemdging kwam tijdens de lockdown meer voor, zo vertelt Cheung. Ze verklaart dat dit kan komen doordat partners opeens veel meer tijd met elkaar doorbrachten. Hierdoor raakten koppels sneller in een sleur. “Mensen droomden over vreemdgaan omdat hun droomonderbewustzijn hen wilde helpen. We zaten allemaal thuis, in een relatiesleur zonder intimiteit. Te veel tijd samen is niet altijd goed voor een relatie. Je dromen probeerden het wat leuker voor je te maken.” Of dit dan wel iets zorgelijks is? Zeker niet. Cheung benadrukt dat het ‘eigenlijk heel gezond is’.

Misschien ook voor jou:
Tony Jr. over vreemdgaan: 'Dat vind ik vreselijk'
Lifestyle
  • Marie Claire, InStyle
  • Unsplash