Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: dit is blijkbaar het beste tijdstip om je skincare te doen

Een huidexpert legt uit waarom juist dít tijdstip zo goed is.

We willen allemaal graag een gezonden en stralende huid. Een goede skincare routine is dan ook key. Maar wist je dat de juiste timing hierbij ontzettend belangrijk is? Het is zelfs net zo belangrijk als de juiste producten. Welk tijdstip dan het beste is om je skincare te doen? Wij praten je bij.

Skincare routine

Inmiddels weten we allemaal dat skincare zowel in de ochtend als avond belangrijk is. Maar vooral je skincare routine in de avonduren is van belang. En dat is niet zo gek. Gedurende de dag hoopt zich een heleboel vuil, bacteriën, talg en eventueel make-up op je huid op. Het is belangrijk om deze te verwijderen, zodat je poriën niet verstopt raken – met puistjes en mee-eters als gevolg. Ongeacht je huidtype of levensstijl is het dus voor iedereen belangrijk om 's avonds de nodige skincare te doen. Maar wist je dat het tijdstip ook van belang is?

Tijdstip

Het tijdstip waarop je je skincare doet, heeft blijkbaar veel impact op je huid. Huidexpert Julie Wuytens van Senitas raadt bij Fem Fem aan om je gezicht op specifieke uren te verzorgen, namelijk 's avonds tussen 21.00 en 23.00 uur. "Dat is hét ideale tijdstip voor je huid die van nature een circadiaans ritme volgt (een 24 uurscyclus van ritmische veranderingen in onze fysiologie, red.)", legt ze uit. "Dankzij die interne klok weet onze huid dat ie zichzelf overdag moet beschermen en ’s nachts moet regenereren." Aha!

Dehydratatie

Bovendien verliest onze huid volgens Julie tussen 21.00 en 23.00 uur meer vocht dan andere momenten op de dag. Onze celdeling gaat op dat tijdstip namelijk dertig keer sneller. Say what! Dit heeft te maken met onze epidermale cellen die vernieuwen of naar boven worden geduwd, dan zijn ze minder compact en kan er veel vocht verdampen. “Dat is meteen ook de reden waarom een droge huid tussen deze twee uren het meest last lijkt te hebben van dehydratatie”, aldus de huidexpert. Good to know! Wij weten in elk geval hoe laat we in vervolg aan onze skincare routine beginnen.

Bron: Fem Fem | Beeld: Adobe Stock