Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Noor de Groot over ambities najagen: 'Geen enkele droom is te groot'

Aan Grazia vertelt Noor meer over het najagen van dromen en hoe haar leerkracht haar daarin inspireerde. 

Noor de Groot

Leerkrachten kunnen veel invloed hebben op de persoonlijke ontwikkeling en carrièreambities van kinderen. Dit blijkt uit onderzoek van One4all Cadeaukaarten. Zo kan 65% van de respondenten zich een leerkracht herinneren die hun zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling versterkte. Dit geldt ook voor influencer Noor de Groot. Aan Grazia vertelt Noor meer over het najagen van haar ambities en welke rol haar leerkracht hierin speelde.

Waardevolle lessen

Noor mag nu dan wel een van de bekendste fashion influencers zijn, maar vroeger op school was ze vooral geïnteresseerd in geschiedenis. "Ik had een heel leuke geschiedenisleraar. Hij leerde me dat leren niet alleen een verplichting is, maar dat het ook heel erg leuk kan zijn. Hij gaf de lessen geschiedenis met zoveel passie en humor dat mijn liefde voor geschiedenis steeds groter werd."

"Ik vond het heel waardevol om te zien hoe mijn leerkracht heel serieuze momenten uit de geschiedenis met humor kon benaderen. Leraren kunnen rolmodellen zijn; hun gedrag en waarden kunnen een voorbeeld zijn voor hoe je jezelf in verschillende situaties kunt gedragen. Zijn benadering om serieuze dingen met humor te benaderen is voor mij heel waardevol geweest."

Dromen najagen

Mede door haar liefde voor musea en geschiedenis besloot Noor museologie aan de Reinwardt Academie te studeren. Haar leerkrachten én haar moeder moedigden Noor aan om energie te steken in de dingen die ze leuk vindt. "Mijn moeder heeft mij nooit verplicht om bepaalde dingen te doen. Ze stimuleerde me juist om energie te steken in dingen die ik de moeite waard vind. Ik heb gestudeerd omdat ik dat zelf wilde, niet omdat het als een verplichting voelde vanuit huis."

Ondanks dat Noor haar studie afmaakte, is ze nooit aan de slag gegaan bij een museum. Dit komt omdat ze in 2012 de smaak van het reizen te pakken kreeg en daarom het blog Queen of Jetlags startte. "In 2012 reisde ik heel erg veel. Voor mijn familie en vrienden thuis vond ik het leuk om veel foto's te maken van de toffe dingen die ik meemaakte. Ik besloot die foto's uiteindelijk te delen op een blog en jaren later is dat mijn carrière geworden." Ondanks dat Noor zich gelukkig prijst met haar werk, is het nooit haar droom geweest om influencer te worden.

Zoals Noors leerkracht en moeder haar inspireerden, zo hoopt Noor haar dochter Olivia aan te moedigen om haar dromen na te jagen. "Geen enkele droom is te groot; ik vind het belangrijk dat ze dat weet. Ik toon daarom oprechte interesse in haar dromen en passies en luister zonder oordelen naar haar ideeën. Ook moedig ik haar aan om haar doelen na te streven."

Leerkracht bedanken

Aangezien Noor dankbaar is voor de lessen die ze leerde van onder meer haar leerkrachten, vindt ze het belangrijk om leerkrachten in het zonnetje te zetten. Aangezien het einde van het schooljaar nadert, tipt ze haar followers om leerkrachten een One4all Cadeaukaart te geven. "Zo kan je leerkracht zelf bepalen wat hij of zij ermee koopt."

Wil jij je je leerkracht of die van je zoon of dochter bedanken voor een fantastisch schooljaar? Geef dan een veelzijdige One4all Cadeaukaart van de hele klas, waarmee de ontvanger zelf een cadeau kan kiezen. Met toegang tot meer dan 6.000 winkels en webshops, is dit het ideale geschenk voor de leerkracht die al genoeg chocolade, bloemen en ‘beste leerkracht’ mokken heeft ontvangen

Lifestyle
  • Noor de Groot