Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tips voor een productieve werkdag thuis

Hoe ergonomisch is jouw werkplek? 

werkdag thuis

In een gemiddelde werkweek breng je aardig wat tijd door op je werkplek. Daarom moet de indeling en vormgeving ervan helemaal aan je wensen en eisen voldoen, zodat je kunt genieten van optimaal werkcomfort. En heb je ook al eens gekeken naar de mate van ergonomie van de werkplek? Dit is immers minstens zo belangrijk om rekening mee te houden. Wij vertellen je op wat voor manieren je je eigen werkplek ergonomisch kunt inrichten. Laat het upgraden dus maar snel beginnen!

Ga voor gemak en kies voor een slim vormgeven toetsenbord  

Heb je al eens een keer gekeken naar het gebruik van de juiste soort tools die aanwezig zijn op de werkplek? Zo mag een toetsenbord dat ergonomisch is vormgegeven eigenlijk ook niet ontbreken bij jou op de werkplek. Dit heeft namelijk zo zijn voordelen. Een ergonomisch toetsenbord voor je bureau is helemaal vormgegeven naar de anatomie van je armen. Zo ga je vanaf het eerste moment vele malen beter en fijner te werk en kun je mogelijke klachten aan je lichaam veel beter voorkomen. En dat is wel zo belangrijk natuurlijk.

Vul je werkplek verder aan met een handige ergonomische muis 

En net als een ergonomisch toetsenbord, is het gebruik van een ergonomische muis zeker het overwegen waard om aan te schaffen. Waarom? Ook deze erg handige gadget is helemaal afgestemd op basis van de anatomie van de hand. Hoe je dat terug kunt zien in het design? Denk daarbij aan knoppen waarmee je kunt klikken aan de zijkant van de muis. Maar de muis zelf is in hoogte ook weer wat anders qua design, zodat je armen net even wat meer rust krijgen tijdens het werken.

Meer rust, ruimte en overzicht dankzij handige opbergruimte bij de werkplek  

En is de basis van de werkplek helemaal op orde? Het toevoegen van de nodige opbergruimte is de kers op de taart en maakt de inrichting van de werkplek dus helemaal compleet. De ruimte oogt meteen erg opgeruimd, waardoor het ook zomaar zo kan zijn dat je wat productiever aan de slag kunt gaan. Start je op korte termijn met het inrichten van een ergonomische werkplek? Door slechts een paar kleine investeringen in huis te halen, zoalseen ergonomische stoel, kun je vanaf het eerste moment meteen erg veel verschil maken. Het upgraden van de werkplek hoeft dus helemaal niet veel te kosten. Aan de slag dus!