Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig: Dennis Schouten opgenomen in kliniek

'Dennis kon het allemaal niet meer aan', vertelt Jan Roos in Roddelpraat.

Dennis Schouten

Er is deze week een nieuw gezicht te zien in het programma Roddelpraat. Bardo Ellens vervangt Dennis Schouten, die volgens Jan Roos momenteel wordt opgenomen in een kliniek in Zuid-Duitsland. Eerder deelde Dennis dat hij een euthanasiewens heeft.

Afwezigheid Dennis

Jan Roos vertelt in het programma over de afwezigheid van Dennis. "Dennis is er niet, want die zit twee weken in een sanatorium." Volgens de presentator ligt het sanatorium op een berg in het zuiden van Duitsland. "Daar wordt je opgenomen en dan krijg je rust", vertelt hij. "Dennis kon het allemaal niet meer aan. Niet zo raar natuurlijk met dat verschrikkelijke boek van hem. Dat we dat gezeik hebben mee moeten maken", aldus Jan Roos.

Euthanasiewens

Dennis kondigde eerder dit jaar heftig nieuws aan. In Roddelpraat vertelde de presentator dat hij erg ongelukkig is en daarom een euthanasiewens heeft. Hij gaf aan al jaren te worstelen met zijn leven en heeft daarom zijn boek Op Weg Naar De Dood later dit jaar uitgebracht, waarin zijn euthanasiewens centraal staat. “Ik merk al enkele jaren dat ik er eigenlijk niet meer zoveel plezier in heb”, vertelde Dennis destijds. “Ik heb er veel aan gedaan om dat op te lossen. Ik heb voor mijzelf de conclusie getrokken dat ik niet meer op deze wijze verder wil.”

Heftig besluit

Op Instagram deelde de presentator een uitgebreid bericht over zijn heftige besluit. “Al jaren worstel ik met het leven”, schrijft hij daarin. “Op papier heb ik een ontzettend goed leven, maar in de praktijk voel ik mij zelden gelukkig. Gevoelens van leegte, eenzaamheid en onrust hebben de overhand.” Hij schrijft dat dit de laatste jaren alleen maar is verergerd. “Ik heb van alles geprobeerd om deze gevoelens op te lossen: Medicatie, psychologen en een verhuizing terug naar Enschede. Het heeft allemaal niet geholpen.”

Showbizz
  • Roddelpraat, Tips en Weetjes
  • NL Beeld