Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Maan maakt comeback: 'Ik ben mijn oude muziek ontgroeid'

Ze doet voor het eerst haar verhaal én brengt een nieuw nummer uit.

We hoorden maandenlang niets meer van haar, tot nu! Niemand minder dan Maan de Steenwinkel verbreekt de stilte en legt in gesprek met Vogue uit Maan waarom ze langere tijd afwezig was. De zangeres maakt meteen een grootse comeback: ze brengt vandaag namelijk een gloednieuw nummer uit.

Maan keert terug

Na het festivalseizoen van vorig jaar hebben we maandenlang niets meer gehoord van de zangeres. Meerdere keren werd de vraag gesteld, 'waar is Maan?'. Niemand wist hier het antwoord op, of wilde de vraag niet beantwoorden. Na een lange periode liet Maan onlangs voor het eerst weer van zich horen en maakte ze op haar Instagram bekend dat er nieuwe muziek zou komen. Nu doet ze zelf haar verhaal over de afwezigheid én bracht ze vanmorgen haar nieuwe nummer, genaamd Paranoia, uit.

Maan vertelt dat ze begon te twijfelen over haar muziek. Ze vond het tijd om het over een andere boeg te gooien. "Het is niet dat ik mijn oude muziek niet meer leuk vind, maar ik ben het ontgroeid", vertelt ze aan Vogue. Volgens haar is het als die ene jurk waar je heel lang voor hebt gespaard. Je denkt er continu over na en na lang sparen kun je de jurk eindelijk kopen. Eerst draag je haar alleen op belangrijke gelegenheden, maar al snel draag je de jurk naar school, tijdens het avondeten en tijdens het uitlaten van de hond. Totdat je jurk ineens te klein is. "Met diezelfde liefde waarop je haar ooit zo graag hebt gedragen, laat je haar nu hangen in de kast. Je draagt haar verder in je hart."

Terug naar de basis

Maan vertelt dat ze heeft ervaren dat het goed is om uit te zoomen, om terug te gaan naar wat je rust brengt. Even helemaal terug naar de basis. "Wie ben ik ook alweer in alle drukte en vastgeroeste routines? Wie ben ik ook alweer als niemand kijkt?" Een vraag waarop Maan de afgelopen periode het antwoord heeft proberen te vinden.

Nieuw nummer

Tijd voor een nieuwe versie van Maan dus. Vandaag heeft ze haar nieuwe nummer Paranoia uitgebracht. Op Instagram deelt ze een klein voorproefje van het nummer. Ze schrijft: "PARANOIA OUT NOW!!! met veel liefde aan gewerkt, intens genoten van het hele creëren en zoeken naar wat ik wilde gaan maken. De eerste van dit volgende hoofdstuk is nu van jullie. Hope u like 💞🧨."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st)

De reacties stromen binnen onder de post. Zo reageren volgers met: "WE WANT MORE!!!🔥", "Fuuuucking geweldig🔥🔥🔥" en "Heel vet! Anderen die niet kunnen meegaan met jouw groei zijn degene die het je niet gunnen! 🙌🔥". Een hoop positieve reacties, maar ook staan een aantal volgers niet achter de nieuwe weg die Maan inslaat. Ach, als ze zelf maar doet waar ze gelukkig van wordt! 

Bron: Vogue NL, Instagram @maan.de.st | Beeld: NL Beeld