Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oei: 'Ik date met mijn ex maar het voelt niet meer hetzelfde'

'Meestal kreeg ik echt een kick als ik bij mijn exen in de buurt was, maar bij haar voel ik dat nu gewoon niet'

Joeri* heeft vroeger op de middelbare school een korte relatie gehad met Kim. Deze relatie ging om een domme reden uit. Inmiddels zijn ze heel wat jaren verder en Kim voegde Joeri toe op social media. Ze kunnen nu lachen om de breuk, maar de twee zijn toch weer heel erg close geworden. Joeri voelt zich hier echter een beetje 'anders' bij en vraagt op Reddit om advies.

Ex-vriendinnetje

"Mijn ex-vriendinnetje Kim voegde me een aantal maanden geleden weer toe op social media", begint Joeri zijn verhaal. "Ik vond het wel grappig, aangezien we vroeger op een domme manier uit elkaar zijn gegaan. Naarmate we met elkaar spraken, konden we hier ook wel om lachen. Maar de afgelopen weken zijn we heel erg close geworden", gaat hij verder.

"We hebben een paar keer afgesproken en ik merkte dat ze weer gevoelens begon te krijgen. Ik dacht hier in eerste instantie anders over. Ik ben namelijk nog niet zo heel erg lang uit een relatie welke erg toxic was. Ik voelde me heel lang leeg en verloren, maar ik had mezelf beloofd om niet meteen in een andere relatie te springen om die leegte te vullen."

Rustig aan

"Maar nu ik mezelf de tijd heb gegeven om mezelf te herpakken, ben ik weer klaar om te gaan daten", aldus Joeri. "De laatste paar weken zijn Kim en ik meer naar elkaar toe gegroeid en zijn we ook al intiem geweest. We hebben veel plezier met elkaar, alleen ik merk dat zij in een korte tijd heel erg aan me gehecht is geraakt. En hoewel ik haar leuk vind, heb ik haar wel gezegd dat ik het rustig aan wil doen."

Joeri legt uit dat hij Kim zei dat hij haar echt wilde leren kennen, iets waar hij in zijn vorige relatie de tijd niet voor nam. "Ik kreeg toen uiteindelijk spijt omdat ik me later pas realiseerde wat voor persoon mijn ex-vriendin was. Kim vond het allemaal prima en ze respecteert mijn keuzes. Ze weet dat ik soms de ruimte nodig heb, en die geeft ze me ook."

Ander gevoel

Toch zit er iets niet lekker bij Joeri. "Ik blijf mezelf maar afvragen waarom ik niet zulke sterke gevoelens heb bij Kim, als dat ik bij mijn vorige vriendinnetjes heb gehad. Meestal kreeg ik echt een kick als ik bij ze in de buurt was, maar bij haar voel ik dat nu gewoon niet", legt hij uit. "Ik vind haar leuk en ik voel me aangetrokken tot haar, maar het voelt toch anders." Joeri legt uit dat hij een paar toxic relaties heeft gehad, waardoor hij denkt dat hij een andere denkwijze heeft gekregen wat betreft relaties.

"Zijn mijn gevoelens over liefde en relaties dan zó beïnvloedt door mijn ex? Of begin ik gewoon op een gezonde manier van iemand te houden? Ik wil Kim niet aan het lijntje houden en dan haar hart breken. Weet iemand wat ik moet doen? Is dit normaal of is Kim het gewoon niet voor mij?" Wat zou jij Joeri adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam NoTrust250.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock