Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lashes on fleek: tips voor langere, volumineuze wimpers

Zo creëer je een betoverende oogopslag!

Lange, wapperende wimpers willen we natuurlijk allemaal, maar helaas is niet iedereen hiermee gezegend. Toch hoef je de hoop niet direct op te geven: met een beetje werk en dedication tover je jouw korte wimpers om in oogverblindende Bambi-lashes!

Primer = key

Een aantal beauty-experts verklappen aan Women's Health hun beste tips voor fleeky wimpers. Enne, daarvoor beginnen we bij het begin: wanneer je mascara draagt, is primer ontzettend belangrijk! Mascara heeft namelijk de neiging om je wimpers uit te drogen, en dat willen we natuurlijk niet. Door eerst een primer aan te brengen, worden je wimpers verzacht met oliën en voorkom je dat ze afbreken. Bovendien geeft het volgens make-up artist Estefanía ter Heerdt extra volume en hecht de mascara ook nog eens beter. Good to know!

Heb je wimper extensions? Dan kun je beter geen primer, serum of mascara aanbrengen, waarschuwt de make-up artist. "De oliën in deze producten kunnen de lijm waarmee de extension vastzit verweken en daardoor kunnen ze loskomen", vertelt ze. Probeer daarnaast zo min mogelijk aan je lashes te zitten en laat ze altijd verwijderen door een professional.

Mascara: do's and don'ts

Draag je regelmatig mascara? Skip dan in ieder geval de waterproof-variant. Deze hecht zich namelijk als een malle aan je wimpers, waardoor ze hard en breekbaar worden en je wimpers sneller uitvallen.

Daarnaast kun je het beste een specifieke techniek gebruiken om je mascara aan te brengen. "Plaats het borsteltje zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet, sluit langzaam je oog en geef een lichte druk", adviseert schoonheidsspecialiste Annerose Verheul. Mocht je nog niet direct tevreden zijn met het volume, dan raadt zij aan om te wachten tot de eerste laag droog is voordat je de tweede laag aanbrengt.

Wimperserum

Wil je je wimpers nog meer een boost geven? Dan kun je een wimperserum proberen. Sommige serums bevatten enkel hydraterende ingrediënten, zoals sheabutter, jojoba-olie, hyaluronzuur of bepaalde vitamines. Deze ingrediënten voorkomen dat je wimpers uitdrogen en daardoor afbreken.

Ook zijn er soorten die de groei van je wimpers actief stimuleren, door middel van bijvoorbeeld peptides, prostaglandines of panthenol. Deze stofjes zorgen ervoor dat je lashes binnen een aantal weken langer, voller en gezonder kunnen worden. Maar let op: bepaalde varianten van deze stoffen kunnen wel wat irritatie veroorzaken. Wil je het helemaal op safe spelen? Dan kun je dus het beste kiezen voor een wimperserum met enkel natuurlijke ingrediënten.

Bron: Women's Health Magazine, Grazia archief | Beeld: NL Beeld