Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fleur maakt zich zorgen: 'Neemt mijn vriend onze relatie wel serieus?'

'Soms krijg ik het gevoel dat hij mij aan het lijntje houdt.'

Iedereen heeft wel eens zijn twijfels in een relatie. Maar voor Fleur* (24) lopen die twijfels nu wel erg hoog op. Het gedrag van haar vriend Laurens (24) geeft haar steeds meer het gevoel dat hij misschien toch niet zo committed is als dat ze in eerste instantie dacht. Op Reddit vraagt ze daarom om advies.

Twijfels

"Mijn vriend en ik zijn nu acht maanden samen", vertelt Fleur. "Maar de laatste tijd krijg ik steeds meer het gevoel dat hij eigenlijk niet zo zeker is over onze relatie." Dat gevoel heeft te maken met allerlei verschillende dingen. "Het duurde bijvoorbeeld ontzettend lang voordat Laurens mij aan zijn vrienden voorstelde, en tot voor kort wist zijn familie niet eens dat hij een vriendin had", zegt ze. "Ook zijn er allerlei kleinere dingetjes, zoals het feit dat hij geen accounts wil delen op streamingplatforms."

Uiteindelijk heeft Fleur zijn vrienden wel leren kennen, maar dat duurde wel vier maanden. "Ik heb het gevoel dat hij mij alleen maar aan zijn vrienden voorstelde omdat hij die van mij al wel had gezien, en ik subtiel hints dropte dat het misschien wel tijd werd." En zijn ouders? Die heeft ze überhaupt nog nooit ontmoet. "Ik weet wel dat hij heel verlegen is, maar toch zit dit me niet helemaal lekker", aldus Fleur.

Communicatie

De vrouw vervolgt: "Ik vind communicatie enorm belangrijk, en ik heb dit dan ook regelmatig met hem besproken. Maar zijn woorden komen niet echt overeen met zijn daden. Hij blijft steeds maar herhalen dat hij heel zeker is over onze relatie, maar door zijn acties krijg ik toch het gevoel dat hij mij aan het lijntje houdt."

Tweestrijd

Fleur zit nu een beetje in een tweestrijd. "Laurens is echt een geweldig persoon en ik wil zo graag dat onze relatie werkt. Maar ik wil niet het gevoel hebben dat ik nu heb." De vrouw erkent dat ze zelf de neiging heeft om nogal onzeker te zijn, maar daar werkt ze hard aan. "Ik praat daarover met mijn psycholoog, zij helpt mij om een zekerder en beter persoon te worden."

Toch twijfelt Fleur of dit probleem alleen bij haar ligt. "Wat kan ik nog doen om erachter te komen of Laurens wel echt serieus is? Heb ik het recht om hieraan te twijfelen, of ligt dit puur aan mijn eigen onzekerheid?" Wat zou jij tegen haar zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam happyheart2506. 

Bron: Reddit | Beeld: Pexels