Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Science says: met deze 5 sporten kweek je de beste booty

Welke sport ga jij proberen?

Ben jij van nature niet gezegend met een stevige bilpartij, maar zou je graag een achterwerk à la miss Lopez willen hebben? Dan is een BBL gelukkig niet de enige optie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je met de volgende vijf sporten all natural een booty kan kweken.

1. Skiën

Goed nieuws voor alle wintersport-liefhebsters onder ons, want op nummer één staat skiën. Tijdens een dagje op de latten verbrand je niet alleen behoorlijk wat calorieën; je zet ook je benen en billen flink aan het werk. Een tikje jammer dat het nogal een seizoensgebonden sport is, maar goed: we kunnen ook nog altijd een indoor skihal opzoeken.

2. Turnen

Ook met turnen schijn je een flinke booty te kunnen kweken. De hoeveelheid acrobatische bewegingen zorgt ervoor dat je bilspieren aansterken, waardoor je op de lange termijn zult zien dat je billen ronder worden. Daarnaast is deze sport ook een leuke uitdaging!

3. Kickboksen

Als je weleens hebt gekickbokst, weet je dat deze sport niet alleen om het trainen van je armen draait. Je werkt juist ook veel met je heupen, benen en... Billen! De kicks die je uitdeelt zorgen ervoor dat je achterwerk optimaal aan het werk wordt gezet. Als je wel kan tegen een stootje, is dit dus de ideale sport voor jou (en je booty).

4. Fietsen

Omdat je tijdens het fietsen normaal gesproken op je billen zit, zou je niet zeggen dat je ze ermee traint. Toch schijn je ook door deze sport een goede bilpartij te kunnen kweken. Daarbij is het wel belangrijk dat je zover mogelijk achterop je zadel gaat zitten en een beetje voorover buigt, zodat je billen al het werk doen. Als je toch liever de auto neemt, is een lesje spinning ook een goede optie.

5. Wandelen

Van de hele dag zitten weten we allemaal dat het niet veel goeds oplevert voor je achterwerk. Af en toe opstaan om een stukje te gaan wandelen is daarom nog niet zo'n slecht idee. Je verbrandt er niet alleen calorieën mee, maar het schudt je glutes ook wakker. En dat is precies wat nodig is voor het trainen van een goede booty. Als je op de loopband wandelt, kun je het meteen wat intensiever maken door de helling wat omhoog te zetten.

Bron: FEM FEM | Beeld: Pexels