Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Marcel en Jamie van DI-RECT: 'We zijn nog steeds rock-'n-roll'

Het vaderschap weerhoudt de mannen er niet van om nog altijd het randje op te zoeken.

Qmusic Top 40 Awards 2024

Ze zijn al bijna 25 jaar een van de populairste bands van Nederland. En nog steeds zitten Marcel Veenendaal en Jamie Westland van DI-RECT vol energie. Hoewel ze inmiddels wat ouder én (bonus)papa zijn, vertelt het stel in de nieuwste Grazia dat ze nog altijd een rock-'n-roll-leven leiden.

Vaderschap

In de jaren dat Marcel en Jamie furore maakten met DI-RECT, ging hun privéleven natuurlijk gewoon door. En dat leverde beide mannen het vaderschap op. “Het is fantastisch om mijn twee jongens te zien opgroeien en met ze te knuffelen", deelt Marcel.

Jamie is bonuspapa van een meisje van tien. "Dat is heel leuk en gezellig, we zijn dikke maatjes. Als band zijn we gewend om vaak onderweg te zijn, maar soms vind ik het ook even lekker om een Monopoly-avondje te doen."

Rock-'n-roll-bestaan

Dat Marcel en Jamie nu beide ook de rol van vader vervullen, betekent echter niet dat hun rock-'n-roll-bestaan voorbij is. Integendeel: "We leiden één groot rock-’n-roll-leven", stelt Jamie. "Laat thuis, vroeg op en heel dedicated zijn aan onze business. We houden nog steeds van een drankje en kunnen het af en toe net iets te laat maken.”

"Voor mij is rock-’n-roll ook having a good time op het podium", vertelt Marcel. "Daar is het altijd for the kill. We zoeken graag het randje op. Niemand van ons komt zonder zweetdruppels het podium af.” Hoewel de mannen ouder worden, zijn ze volgens Marcel in hun spirit nog altijd datzelfde kind dat zin heeft in een verzet. “Af en toe neem ik een hijs van Marcel zijn joint. Maar nee, voor harddrugs ben ik te oud. We willen presteren, dan ga je niet je lichaam slopen", vertelt Jaimie.

Het volledige interview met Marcel en Jamie lees je in de nieuwste Grazia. Vanaf vandaag in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld