Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Romcom bob: dé perfecte haarstijl voor deze lente

Goed nieuws: de haarstijl werkt voor ieder haartype en laat dun haar voller lijken!

Makkelijk te stylen, onderhoudsvriendelijk en simpelweg super cute: we hebben het hier natuurlijk over de 'romcom bob'. Dit is hét kapsel waar je komende lente mee wilt flaneren op het terras en wij leggen je uit wat je moet weten voordat je de schaar in je lokken laat zetten.

Romantische komedies

Romantische komedies zijn een bron van vermaak, kunnen je laten huilen van het lachen en eerlijk is eerlijk: ze scheppen vrij onrealistische verwachtingen van de liefde. Dat terzijde, zorgt het filmgenre ook voor een flinke dosis haarinspiratie. We lichten er vandaag één in het bijzonder uit: de romcom bob.

Maar waarom heet het de romcom bob? Nou, wanneer we kijken naar onze favoriete romcoms, valt op dat er één haarstijl is die de overhand heeft. Kijk bijvoorbeeld naar Reese Witherspoon in Sweet Home Alabama, Gabrielle Union in 10 Things I Hate About You. En wat dacht je van Meg Ryan in You’ve Got Mail? De dames zijn allen te zien met een korte boblijn, en het staat ze alledrie even prachtig.

Beeld: NL Beeld

Romcom bob

"Een romcom bob is een botte boblijn, waaraan veel textuur is toegevoegd", legt Lilli Bridger van Larry King Hair uit. "De bob wordt opgeknipt tot aan de haargrens aan de achterkant van het hoofd, en heeft verder aan alle kanten dezelfde lengte." Dit houdt in dat de haren aan de voorkant niet langer zijn.

Voor het geval je overweegt om een romcom bob te laten knippen: Bridger benadrukt dat deze haarstijl werkt voor ieder haartype. Vooral bij mensen met dun haar, kan de bob het haar voller doen lijken. En een volumineuze haardos klinkt ons allemaal als muziek in de oren, toch?

Inspiratie

Typische romcom bobs waar Bridger zelf helemaal enthousiast van wordt, zijn die van Winona Ryder en Christy Turlington in de jaren 90.

Beeld: NL Beeld

Ter inspiratie adviseert ze echter om te kijken naar celebrity's als Hailey Bieber en Kaia Gerber, voor een meer hedendaagse interpretatie van de romcom bob.

Weinig onderhoud

Maar goed, we hebben natuurlijk geen zin om dagelijks uren voor de spiegel te staan om onze bob in model te krijgen. Goed nieuws: de romcom bob vergt helemaal niet zoveel onderhoud als je wellicht zou denken! Je hebt er namelijk maar weinig producten of tools voor nodig. "Het is het beste om flink wat textuur in je haren aan te brengen", adviseert Bridger. "Spray wat volumespray in droog haar om textuur toe te voegen en draag de bob met een zijdelingse scheiding, dus naar één kant geveegd."

Bron: Stylist UK | Beeld: NL Beeld