Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe richt je de tuin van een appartement in? 5 tips!

Ben je de trotse bezitter dan wel bewoner van een appartement? En bevind je je ook nog in de luxe positie dat je een tuin bij dit appartement hebt? Dan mag je zeker in je handjes wrijven.

Uiteraard wil je zo goed mogelijk gebruik maken van deze tuin, maar dat is niet altijd even eenvoudig. De meeste tuinen bij een appartement zijn immers vrij klein. Je zult hierdoor tegen de nodige obstakels aanlopen, maar gelukkig zijn er een aantal handige tips waarmee je aan de slag kunt!

Tip 1: kies voor compacte tuinmeubelen

Heb je een niet al te grote tuin? Dan is het niet verstandig om een grote loungeset of tuinset in deze tuin neer te zetten. Kies in plaats daarvan voor meer compacte tuinmeubelen.

Een goed voorbeeld hiervan is een tuinstoel met een bijbehorend voeteneind. Dit voeteneind kun je volledig onder de stoel schuiven op het moment dat je ‘m niet nodig hebt. Het meubel neemt hierdoor geen onnodige ruimte in beslag. Wil je het voeteneind wel gebruiken? Dan tover je ‘m zo tevoorschijn, waarna het heerlijk genieten is.

Tip 2: kies voor lichte kleuren

De tuin van een appartement is vaak vrij klein. Daarnaast is de kans groot dat de tuin omringd is door bijvoorbeeld muren, schuttingen of andere hoge objecten. Om de tuin niet té klein te laten ogen, raden wij aan om zoveel mogelijk voor lichte kleuren te kiezen.

Lichte kleuren laten een ruimte namelijk groter ogen. Dit is het geval in je woning, en al helemaal in je tuin. Met name als het zonnetje schijnt ben je blij met de lichte kleuren in je kleine tuin.

Tip 3: werk de hoogte in

Logischerwijs wil je in je tuin ook wat groen hebben. Met name als het om een kleine tuin gaat, heb je daar waarschijnlijk weinig ruimte voor. Gelukkig kun je altijd nog de hoogte inwerken. Creëer bijvoorbeeld een verticale tuin op een van de muren of schutting. Dit oogt prachtig en zorgt voor het gewenste groen in je tuin.

Tip 4: kies voor een rustige indeling

Een kleine tuin zou een rustige indeling moeten hebben. Zet je bijvoorbeeld allemaal accessoires en meubelen in een kleine tuin? Dan oogt de tuin direct een stuk kleiner. Je wilt juist het ruimtelijke effect in zo’n tuin creëren. Dit krijg je voor elkaar door voor een rustige indeling te kiezen.

Tip 5: ga voor duurzaamheid

Ook in een kleine tuin zou je voor duurzaamheid moeten kiezen. Wil je bijvoorbeeld nieuwe tuinmeubelen, bijvoorbeeld op Tuinmeubelshop.nl, kopen? Kies dan voor meubelen van een duurzame materiaalsoort. Deze meubelen gaan lang mee en tasten het milieu niet aan. Dat is precies wat je wilt met het oog op duurzaamheid.

Het inrichten van een kleine tuin van een appartement is een opgave, maar met bovenstaande tips maak je het gelukkig zo eenvoudig mogelijk voor jezelf.

Beeld: Tuinmeubel shop