Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bachelor Paul deelt wat hij zoekt in een vrouw

Binnenkort gaat het nieuwe seizoen van start!

Als je op nationale tv op zoek gaat naar de liefde, dan weet je vast wel een beetje wat je zoekt in een partner. Wij belden met Bachelor Paul om vast een idee van zijn droomvrouw te krijgen.

Totaal plaatje

Vanaf 7 maart kan Nederland met een nieuw seizoen van De Bachelor meegenieten van Pauls zoektocht naar de ware liefde. Maar wat zoekt de advocaat eigenlijk in een vrouw? Nou, daar heeft hij wel een beeld van. “Ik hou zelf heel erg van uitdagingen, dus ik zoek een vrouw die daar ook van houdt, en iemand die wel een weerwoord kan bieden in discussies. Natuurlijk zoek ik niet iemand die van elk kleine dingetje een discussie maakt, maar ik hou er wel van als iemand een eigen mening heeft.”

Daarnaast hoopt Paul een vrouw te vinden die zelfstandig is en ook haar eigen ding blijft doen. “Ik hou er zelf ook van om af en toe wat alleen te doen. Dat betekent niet dat ik niet veel samen wil zijn, maar ik zou wel een vriendin willen die ook haar eigen dingen blijft plannen, zodat je niet samensmelt tot één persoon. Ook vind ik het belangrijk dat je het samen over alles kunt hebben, dat er geen taboes zijn.”

Afknappers

En iemand die weet wat hij wil, die weet vaak ook goed wat hij níet wil. Al blijkt Paul zo kritisch niet te zijn. “Er zijn niet zoveel no-go’s”, lacht hij. Al zijn er wel bepaalde eigenschappen die volgens Paul een red flag zijn.

“Ik ben zelf heel positief en stap zelden met het verkeerde been uit bed. Ik zou dus niet zo goed met een vrouw kunnen omgaan die erg negatief is. Zelf stoor ik me niet zo snel aan dingen, dus ik zou er niet tegen kunnen als iemand veel negatieve opmerkingen maakt. Ook vind ik het een red flag als iemand heel angstig is. Een vrouw die ik overal doorheen zou moeten coachen, daar zou ik veel moeite mee hebben.”

Daten voor de camera’s

Wie momenteel zelf aan het daten is, weet dat het best lastig kan zijn om je open te stellen voor iemand. Maar je openstellen voor camera’s, terwijl duizenden mensen meekijken, dat is wel heel andere koek. Hoe vond Paul het om zoveel verschillende vrouwen te leren kennen terwijl deze gesprekken ook gefilmd werden? “Dat is natuurlijk niet niks”, geeft hij eerlijk toe. “Ik probeerde de camera’s te vergeten en had me voorgenomen om echt mezelf te blijven, maar je bent toch best kwetsbaar. Ik heb heel fijne gesprekken gehad, waarvan ik achteraf dacht: ik ben nu wel heel kwetsbaar geweest, maar tegelijkertijd weet ik dat iedereen die aan het daten is zulke situaties heeft meegemaakt. En laten we wel wezen, de dames bevonden zich in een veel kwetsbaardere positie dan ik. Zij zitten in de onzekerheid van naar huis gestuurd kunnen worden. Ik wist dat ik tot het einde zou blijven.”

Beeld: Jasper Suyk