Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jacomien maakte zich aanvankelijk zorgen over EMIDJ-deelname: ‘Maakte ik me hier nou zo druk om?’

‘Ik maakte me druk over wat mensen van mijn accent zouden vinden’

Jacomien was een van de finalisten van Echte Meisjes in de Jungle. Meedoen aan het programma is iets wat ze enorm leuk, maar ook spannend vond. Zo deelt Jacomien in gesprek met Grazia dat ze zich aanvankelijk om best wat dingen druk maakte.

Deelname

Meedoen aan EMIDJ is niet niks. Zo moet je overleven in de jungle, eet je weinig en moet je het ook maar een beetje kunnen vinden met je medekandidaten. “Voordat ik naar Suriname ging, dacht ik meteen: dit lijkt me een heel avontuur”, deelt Jacomien als we met haar bellen. “Bovendien vond ik seizoen één leuk om te zien. Dus toen ik mee ging doen dacht ik: ik doe het gewoon en kijk wel hoe ver ik kom.”

Wel maakte Jacomien zich om een paar dingen zorgen. “In seizoen één was te zien dat een aantal deelnemers vaak over de stem van Kelly begonnen. Ik vond haar stem helemaal niet vervelend, maar er werd vaak wat over gezegd. Ik dacht toen: als ze haar stem irritant vinden, vinden ze mijn stem helemaal verschrikkelijk. Daar maakte ik me echt druk om. Ook wist ik niet of ik wel in de groep zou passen.”

Vriendschappen

Achteraf had Jacomien zich hier helemaal niet druk over hoeven maken. “In the end is er nooit iets gemeens over mijn stem gezegd. De groep maakte weleens een grapje, maar dat was niet erg.” Ook kon Jacomien het met een paar deelnemers meteen goed vinden. “En ik ben nog steeds heel goed met Kelly, Esmee, Shirley en Imen. We hebben via de app zeker contact en met Kelly bel ik ook vaak. Die meiden zullen altijd een plek in mijn hart houden.”

Alle zorgen die Jacomien had, waren dus voor niks. “Ik denk nu: waarom maakte ik me zo druk? Ik maakte me druk om reacties van kijkers. Ik maakte me zorgen over of ik snel uit het programma zou liggen. Ik maakte me druk over of ik wel in een leuk team terecht zou komen… Maar uiteindelijk had ik me nergens druk over hoeven maken.”

Leuke reacties

Jacomien kan nog steeds met alle deelnemers door één deur en van de kijkers heeft ze veel leuke reacties ontvangen. “Ik kan niet eens meer bijhouden hoeveel leuke reacties ik heb gekregen. Ik probeer overal op te reageren, maar dat lukt me helaas niet. Ik heb geen enkel haatbericht gekregen. Wel zeiden mensen dat ze in het begin even moesten wennen aan mijn accent, maar verder heb ik alleen maar veren in mijn reet gekregen”, lacht Jacomien.

Ook is haar following op Instagram enorm omhoog gegaan. “Ik ben helemaal niet bezig met hoeveel volgers ik heb, maar het is wel heel leuk als mensen jou leuk vinden. Ik maakte me druk over of ik wel bij mensen in de smaak zou vallen. Ik ben namelijk iemand die zich een negatieve reactie heel erg kan aantrekken. Ik kan daar gewoon niet zo goed tegen.”

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs