Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Huh: om deze reden zou je volgens TikTok dagelijks zeewier moeten eten

Oh my...

We hebben al heel wat handige beautytrucjes geleerd op TikTok, zoals hoe je mascara écht moet aanbrengen en hoe je je lippen voller doet lijken. Momenteel gaat er een hack van een heel ander kaliber rond op het platform. Volgens meerdere TikTokkers zou het nuttigen van zeewier namelijk – naast de onwijs vele gezondheidsvoordelen – erg goed zijn voor je huid!

Sea Moss

Voor de beste tips en trends op het gebied van beauty en health hoeven we tegenwoordig alleen maar door TikTok te scrollen, and we’re good to go. Na dit wonderdrankje voor mooie haren en nagels is er nu een nieuwe trend waar we niet meer omheen kunnen: Sea Moss. Kort gezegd is het een gel dat gemaakt wordt van Jamaicaans zeewier. Wait, what?

Het wondermiddeltje gaat momenteel viral op TikTok en is een superfood dat goed is voor een tal van dingen in ons menselijk lichaam. Zo zou Sea Moss, mede dankzij de vitaminen die het bevat, het immuunsysteem versterken, anti-viraal werken en ontstekingsremmend zijn. Ook kan het erg goed werken voor mensen die darmziekten als de ziekte van crohn hebben, doordat het voor bescherming van de slijmvliezen in het spijsverteringskanaal zorgt. Last but not least: het heeft een hele goede werking op huid! Kortom, een heuse boost voor je body.

@kylahamlin0 my roomate is now calling me “the gut girl” should i be worried #seamoss #seamossbenefits #seamossresults #seamosshealth #seamossfacts #seamossgel #skinhealth #skincare ♬ original sound - Kyla Hamlin

Dus: een eetlepel a day keeps the doctor away! Enthousiast? Je bestelt Sea Moss gemakkelijk online, maar het is ook op verschillende andere plekken verkrijgbaar. Je kunt er ook voor kiezen om je portie Sea Moss in een smoothie of gerecht te verwerken. Het schijnt namelijk niet het meest lekkere product te zijn om zo uit het vuistje te nuttigen.

Wil je het puur gebruiken voor je huid? Maak het dan onderdeel van je skincare routine! Laat het een paar minuten intrekken op plekken waar je huid wel een boost kan gebruiken en spoel het daarna weer af. Doet wonderen!

Geheime ingrediënten

Maar hoe werkt dat dan, horen we je denken? Well, Sea Moss heeft zijn vele gezondheidsvoordelen te danken aan het feit dat het 15 van de 18 essentiële mineralen bevat die het menselijk lichaam nodig heeft. Waaronder Calcium, kalium, magnesium en ijzer. En ook aan vitaminen heeft het middeltje geen gebrek. Zo bevat het de vitaminen A, B, C, D, E, F en K. Maar dat is nog niet alles, want het magic zeewier-mengseltje bevat ook nog eens antioxidanten en eiwitten! Ga jij het uitproberen?

Bron: Fem-fem | Beeld: Pretty Little Liars