Merel: ‘Mijn beste vriendinnen hebben een groepsapp zonder mij’

'Hun groepsapp is duidelijk actief, zelfs als ik er niet in zit'

Merel* heeft drie beste vriendinnen Laura, Rosanne en Zoë. Ze vertelt ze alles, en andersom ook – althans, dat dacht ze. Vorig jaar woonde ze samen met Laura en Rosanne, en Zoë woonde vlakbij hun. Merel woont nu echter weer thuis omdat haar universiteit in dezelfde stad zit als waar ze woont. Laura, Rosanne en Zoë wonen nu samen op de campus bij haar in de stad. Maar als Merel er dan achterkomt dat er een aparte WhatsApp groep is zonder haar, barst de bom.

WhatsApp groep

“Onlangs ben ik erachter gekomen dat Laura, Rosanne en Zoë een aparte WhatsApp groep hebben zonder mij”, begint Merel haar verhaal op Reddit. “Er is wel een groepsapp met ons vieren, waar we meestal veel in praten. Echter, denk ik nu dat de andere groepsapp zonder mij, nóg actiever is.”

Merel kwam erachter nadat ze zag dat Laura de chat zonder haar had vastgepind in haar Whatsapp. “Ik vroeg Laura er een paar weken geleden naar en vroeg waarom er een aparte groepsapp is zonder mij; ik bracht het nog een beetje op een grappige manier zodat het niet leek alsof ik geïrriteerd was. Ze vertelde me dat de groepsapp was voor dat ze Rosanne en Zoë kon appen om de deur open te doen als ze geen sleutel bij zich had.” Merel vertelt dat Laura haar zei dat hun groepsapp met z’n vieren een stuk actiever was dan de andere groepsapp, maar Merel gelooft er vrij weinig van.

Niet op de hoogte

“Ik vond de uitleg gewoon nergens op slaan. Oké, ik kan niet boos worden dat ik niet in de groepsapp zit omdat zij samenwonen, maar alsnog stoor ik me eraan. De groepsapp van hun is duidelijk actief, zelfs als ik er niet in zit. Ook heb ik gezien dat Rosanne en Zoë onder de foto’s van Laura reageren met: Je hebt niet de foto’s gekozen die ik heb gekozen’, wat betekent dat ze foto’s naar elkaar sturen voor hun meningen”, gaat Merel verder. “Ik heb ook het gevoel dat ik niet op de hoogte ben van hun situaties, want elke keer als ik op bezoek kom en met ze praat, hebben ze weer allerlei nieuwe verhalen die zij al met elkaar hebben besproken.”

Problemen

“Ik weet dat het kleine dingen zijn, maar het zijn juist deze kleine dingen die in mijn achterhoofd blijven hangen”, gaat Merel verder. “Ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken zonder dat er ruzie van komt. Ik weet gewoon dat er een aparte groepsapp is zonder mij. Ik weet alleen niet of ik er weer over moet beginnen. Ik weet namelijk niet of dat de hele situatie niet nóg ingewikkelder maakt.” Wat zou jij tegen Merel zeggen?

* De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Iuvrgirl360.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws