Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lola: 'Mijn vriend kan het niet verkroppen dat ik meer verdien dan hij'

Haar promotie zorgt voor allesbehalve gezelligheid in huis...

Lola* (36) en haar vriend Marco (34) hebben allebei al lange tijd een vaste baan in het bedrijfsleven. Onlangs kreeg Lola een promotie aangeboden waar een fikse loonsverhoging aan vast zat, welke ze – natuurlijk – accepteerde. Het stel heeft samen twee kinderen, dus in dat opzicht is wat extra geld altijd welkom. 's Avonds vertelde ze het goede nieuws aan haar vriend, maar die reageerde minder enthousiast dan verwacht...

Teleurstellende reactie

"Toen ik hem over de promotie én de loonsverhoging vertelde, was zijn reactie niet bepaald enthousiast", begint Lola haar verhaal. Na het brengen van het nieuws liet haar vriend Marco eerst een korte stilte vallen, waarop hij haar vervolgens op vlakke toon feliciteerde. "Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet zo vol van mezelf dat ik allemaal toeters en bellen had verwacht. Maar als de rollen waren omgedraaid, was ik veel blijer voor hem geweest dan dat hij op dat moment voor mij was", gaat Lola verder. De rest van de avond werd er met geen woord meer gerept over haar promotie.

Vijandig

Op de dagen die hierop volgden, was Marco erg stil en gedroeg hij zich nors en vijandig wanneer ze met elkaar spraken. "Het voelde net alsof ik een docent was van een opstandige puber die mij totaal niet aardig vond", verwoord Lola haar gevoel. Na een heel weekend mokken en verschillende pogingen vanuit Lola om haar vriend te laten vertellen wat eraan scheelde, was het voor haar wel duidelijk. "Ik wist eigenlijk wel dat het met mijn promotie te maken had, maar ik hoopte dat ik me vergiste. Ik wilde niet geloven dat hij zich om die reden zo gedroeg, vooral omdat hij zelf ook een geweldige baan heeft die goed betaalt", aldus Lola.

Eerste werkdag

Na een tijdje leek het tij tussen het stel te keren. "Ik was super zenuwachtig voor mijn eerste werkdag en mijn vriend had - surprise, surprise - gezegd dat hij 's avonds een heerlijk diner voor me zou voorbereiden", vervolgt Lola haar verhaal. Hierdoor kreeg ze het gevoel dat de jaloezie die hij aanvankelijk voelde door haar promotie wat was afgenomen. "Maar toen ik thuiskwam na een lange, pittige dag, was Marco nergens te bekennen. Toen ik hem belde nam hij niet op, maar kreeg ik een WhatsApp-bericht met de tekst: 'Je zult wel moe zijn door je belangrijke baan, dus ik wil je niet in de weg lopen'." Wat bleek? Marco was gaan borrelen met vrienden en kwam straalbezopen thuis.

Ruzie

"Om eerlijk te zijn maakte de hele situatie mij furieus", zegt Lola. "Ik vroeg hem op de man af waarom hij me sinds mijn promotie als stront behandelde." Deze vraag maakte Marco boos en hij begon spottende opmerkingen te maken over haar 'grote, belangrijke baan'. "Ik vroeg hem waarom hij beloofde om eten te maken, maar vervolgens gewoon ging drinken met vrienden. Hierop antwoordde hij dat het eten vanaf nu volledig mijn verantwoordelijkheid was, aangezien ik 'nu de broek droeg binnen de relatie'."

Kater

Hoewel Marco getroffen was door een flinke kater na zijn losbandige avond, voelde Lola zich mentaal niet veel beter. Daarom is ze van plan om hem binnenkort te confronteren met zijn gedrag. "Er moet echt iets veranderen aan deze situatie, want dit houd ik geen week langer uit", stelt Lola. "Zijn acties hebben mijn humeur zodanig verpest, dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Hij heeft nog nooit zo lelijk tegen mij gedaan." Lola's vraag is dan ook hoe ze de situatie met haar vriend het beste aan kan pakken. Welk advies zou jij haar geven?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam THROWRAecho3. 

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock