Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

That’s so Fetch: Angourie Rice over rol van Cady Heron in Mean Girls

'Tegelijkertijd voelde ik heel veel druk – iedereen heeft zulke hoge verwachtingen.'

NYC Premiere of Mean Girls

Twintig jaar na de release van Mean Girls keren de Plastics terug op het witte doek. En hoe! Zonder al te veel te spoileren: iets met een nieuwe, fantastische cast en... zang! Grazia sprak met Angourie Rice (22), die Cady Heron speelt.

Spannende ervaring

Angourie was zelf nog behoorlijk jong toen de originele Mean Girls-film uitkwam. Daarom kan ze de eerste keer dat ze de film zag niet meer herinneren. “Nee, ik ben echt opgegroeid met de film, maar was nog zo jong toen-ie uitkwam. We hadden ’m op dvd en ik kon ’m echt achter elkaar kijken. En dat eigenlijk m’n hele leven lang...”

Wat ze ervan vindt dat ze nu zelf in de remake mag spelen? "Ik vond het heel spannend. Ik wilde de rol eer aan doen, maar ook dichtbij mezelf blijven. Tegelijkertijd voelde ik heel veel druk – iedereen heeft zulke hoge verwachtingen. Gelukkig voelde het ook alsof Cady heel dicht bij mij stond. We hebben een beetje dezelfde levenservaring; zijn in Amerika allebei the new kid uit een ander land. Ik ben opgegroeid in Australië en heb dus net als Cady ook nooit die Amerikaanse highschool experience gehad. Dus dat was fijn, dat ik wel die connectie met haar had.”

Inleven in rol

Angourie kon zich makkelijk inleven in haar rol. “Op het moment dat ik in haar en make-up ging en iedereen in z’n look zag, ging het eigenlijk vanzelf. Ik had er heel bewust voor gekozen om het origineel van de film niet meer te kijken nadat ik hoorde dat ik de rol had. Dat was overigens heel lastig, omdat ik ’m sowieso een paar keer per jaar kijk, haha.”

Even een tijdje niet naar de originele film kijken hielp Angourie om zich beter in haar rol in te leven. “Ik ben dol op Lindsay Lohan en ik vind haar versie van Cady geweldig, dus ik had die break wel echt nodig om mijn eigen ding te kunnen doen. Verder probeerde ik er gewoon op te vertrouwen dat ik haar eigen zou kunnen maken. Dit was niet iets waar ik heel bewust mee aan de slag ging – ik wist dat mijn Cady anders zou worden dan Lindsays Cady, want ik ben een ander persoon. En sommige scènes in de film zijn ook anders dan in het origineel, maar daar zal ik verder niks over verklappen.”

Benieuwd naar de rest van het interview met Angourie? Je leest het in de nieuwste Grazia. Vanaf nu in de winkels!

Tekst: Ivana Batstra | Beeld: NL Beeld

Showbizz
  • NYC Premiere of Mean Girls Featuring: Angourie Rice Where: New York, New York, United States When: 09 Jan 2024 Credit: Janet Mayer/startraksphoto.com