Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

TikTok-hack: je iPhone kan je helpen om waslabels te ontrafelen

Kind kan de was doen!

De tijd dat je ouders je was deden, is inmiddels hoogstwaarschijnlijk voorbij. En waar de één wassen ziet als een vervelend huishoudelijk taakje, vindt de ander het een rustgevende bezigheid. Maar wat voor de meesten een opgave blijft, is het ontrafelen van wat er nou precies op dat waslabel staat. Gelukkig is dat nu verleden tijd, dankzij deze cameratruc – voor iPhone-gebruikers – die je helpt om het waslabel in je kleding te begrijpen.

Wassen

Kledingstukken zoals T-shirts, broeken en truien moet je eens in de zoveel tijd nou eenmaal in de wasmachine gooien. Tenminste, als je wil dat ze een beetje fris blijven ruiken. Van een groot deel van de kledingstukken weet je wel op welk wasprogramma je ze - ongeveer - moet wassen. Maar bij delicate of wollen stoffen, is het altijd verstandig om eerst even het waslabel te checken.

De meeste mensen weten het waslabel wel te vinden, maar vinden het lastig om te ontrafelen wat al die vreemde iconen betekenen. Omdat deze tekentjes zo onduidelijk zijn, is de kans groot dat je er wel eens één verkeerd hebt geïnterpreteerd. Met als gevolg: een kledingstuk dat gekrompen, verpest of verkleurd weer uit de wasmachine komt. Oh no!

TikTok-hack

Gelukkig hoef je vanaf nu nooit meer te twijfelen over wat er in het waslabel staat (én verpest je dus nooit weer een mooi duur kledingstuk). Op TikTok – hoe kan het ook anders – gaat namelijk een super handige hack viraal, die het je een stuk makkelijker maakt. Het enige wat je nodig hebt is je iPhone. Wait, what?!

Ja, echt! TikTokker @wtfaleisa demonstreert hoe je door een simpele foto van een waslabel te maken, precies kunt zien hoe je het kledingstuk moet behandelen. In de TikTok hieronder legt ze 't stap voor stap uit:

@wtfaleisaI love living in the future♬ original sound - wtfaleisa

Uitleg

Het is dus heel simpel! Heb je bij een bepaald kledingstuk je twijfels over hoe je het moet wassen? Zoek dan het waslabel op en maak er een foto van met je iPhone-camera. Zoek de desbetreffende foto en klik vervolgens op het I'tje, als het goed is staan er nu een soort sparkles bij dit icoon. Als deze er niet staan, is je foto niet goed genoeg. Dan tik je op de optie 'look up laundry care'. Hierna wordt er vanzelf een pagina geopend waarop je per icoon uitleg krijgt over wat het inhoudt en hoe je het toepast. Kind kan de was doen!

Bron: TikTok @wtfaleisa | Beeld: Adobe Stock