Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tamara Elbaz blikt emotioneel terug op nieuwste aflevering RHOAMS

'Morgen is ons niet beloofd'

In de nieuwste aflevering van The Real Housewives of Amsterdam was te zien dat Magali haar opwachting maakte op de Chanel-party van Cherry-Ann en dat Djamilla haar release-party had met niemand minder dan Famke Louise. Maar dat was niet alles. Zo stelde Tamara Elbaz zich kwetsbaar op over een ingrijpende periode in het leven van haar en haar familie.

Op bezoek

Tamara mag dan wel een druk bezette vrouw zijn, ze probeert vaak tijd te maken om op bezoek te gaan bij haar ouders Raphael en Ina Elbaz. "Ondanks dat ik het heel druk heb, vind ik het wel belangrijk om ook regelmatig op bezoek te gaan bij mijn ouders. Zeker ook omdat mijn vader een aantal jaar geleden bijna kwam te overlijden. Dat heeft best wel een indruk op mij gemaakt, dat ik nu bij mijn ouders probeer langs te gaan zodra het kan. Want het kan zomaar ineens voorbij zijn", vertelt Tamara.

"Mijn vader heeft een aantal jaar geleden een beroerte gekregen en daardoor heeft hij zo'n hersenbeschadiging opgelopen dat hij nu eenzijdig verlamd is en in een rolstoel zit", vervolgt Tamara. Tamara en haar moeder blikken terug op het moment dat haar vader een beroerte en hartstilstand kreeg en hoe eng dat voor hen was. Zo dachten ze allebei dat ze afscheid moesten gaan nemen van Raphael.

"Ik heb er tot op de dag van vandaag heel veel moeite mee om mijn vader zo te zien", vertelt Tamara. "Mijn vader was altijd een heel sterke en fitte man. En dat is hij nu niet meer", vertelt ze geëmotioneerd. "Hij is echt hulpbehoevend, en dat op een vrij jonge leeftijd. Ik had gewoon iets anders voor hem gewild. Zelf heeft hij zich er heel erg bij neergelegd, maar op een of andere manier vind ik het heel moeilijk om hem zo te zien. Dat hij niet meer kan lopen en hulp nodig heeft om naar het toilet te gaan. Dat vind ik echt heel erg."

Reacties

Op Instagram deelt Tamara nu hoe ze het vond om haar verhaal te doen. "Dit fragment is mij zo dierbaar", deelt ze. Ze vertelt dat ze bovendien veel lieve reacties van de kijkers heeft gekregen. "Bedankt voor al jullie reacties en zo fijn dat jullie allemaal ook jullie verhaal met mij wilden delen. Ga altijd op bezoek bij je ouders. Het kan namelijk zomaar ineens voorbij zijn. Morgen is ons niet beloofd. 💖💖🙏🏼"

Ook op haar post krijgt Tamara weer veel positieve reacties. "Ik moest ook huilen, ik voelde je verdriet", schrijft iemand. "Jezelf zo kwetsbaar opstellen, maakt je nog mooier dan je al was. De liefde tussen jou en je ouders is voelbaar vanaf het scherm. Ik hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten ❤️", reageert een ander. "Ontroerend. Er is ons inderdaad geen morgen morgen beloofd", deelt weer een ander. En daar sluiten wij ons helemaal bij aan!

Beeld: Mark Engelen/Rob Jacobs