Dít zijn de drie finalisten van Expeditie Robinson

Oeeh!

De kandidaten in Expeditie Robinson overleven inmiddels alweer 33 dagen op een onbewoond eiland. Gisteravond was het tijd voor de halve finale. In drie zenuwslopende proeven moeten de expeditieleden alles geven om een plek in de finale te bemachtigen. Helaas vallen er vlak voor het einde ook nog twee deelnemers af.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de halve finale van Expeditie Robinson. 

Halve finale

Guido Spek, Mark Baanders, Willem Voogd, Jochen Otten en Ilse Paulis wisten het tot de halve finale te schoppen in Expeditie Robinson, en gisteren was het dan ein-de-lijk zover. Er staan drie uiteenlopende proeven op de planning. Het expeditielid die de proef wint gaat naar de finale, de anderen gaan door naar de volgende proef. Uiteindelijk blijven er twee kandidaten over die helaas vlak voor de finish naar huis moeten.

Voor de eerste proef moeten de kandidaten zolang mogelijk boven het water hangen. Willem blijkt het meeste uithoudingsvermogen te hebben. Hij wint de proef en staat daarmee als eerste in de finale.

De eetproef

En dan is het tijd voor de gevreesde eetproef. “Qua smaak is het niet vies, maar de textuur is echt verschrikkelijk”, vat Ilse de eerste lekkernij samen. Zij valt dan ook als eerste af. Vervolgens staan er vissenogen op het menu. Iets dat Jochen niet wegkrijgt. Guido en Mark blijven samen over voor de derde gang: geitenballen. Guido weet het in no-time weg te werken en bemachtigt daarmee een plek in de finale. “Ik heb de proef gewonnen, maar ik weet niet of dit de proef is waar ik het meest trots op ben”, zegt hij na afloop.

Behendigheid en balans

De laatste proef draait om behendigheid, balans en spelvaardigheid. Ilse blijkt deze onderdelen het beste onder de knie te hebben en weet de allerlaatste finaleplaats te bemachtigen. En dat is slecht nieuws voor Jochen en Mark, want zij moeten op de valreep het programma verlaten. “Ik heb gestreden, ik heb m’n best gedaan, maar het mocht niet baten”, zegt Jochen geëmotioneerd omdat hij aan zijn familie en vrienden denkt waar hij weer naartoe gaat. Ook Mark baalt, maar relativeert als snel. “Ik ben niet de beste en dat hoeft ook helemaal niet, want ik ben gewoon wie ik ben.”

De drie kersverse finalisten Willem, Guido en Ilse worden getrakteerd op een heerlijke barbecue. Volgende week zondag is het tijd voor de spannende finale. Wie zal Robinson 2023 worden? We can’t wait! 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud

Laatste nieuws